50 dkg spárga
20 dkg csirkemell
3 szál újhagyma
1 liter víz
2 ek. kókuszzsír vagy ghee
1 babérlevél
egy marék friss petrezselyemlevél
só, bors
1. lépés
Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le
a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát
pucold meg egy zöldséghámozóval, ha zöldet, akkor erre nincs szükség. Mindkét fajta spárga esetében a fás végeit vágd le, arra nincs
szükség. A szárát vágjuk 2-3 centis darabokra.
2. lépés
Egy lábasban 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg
alaposan a csirkemell kockákat, majd öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk meg, és
fedő alatt forraljuk fel.
3. lépés
Dobjuk bele a megtisztított spárga fejeket is,
és főzzük ropogósra.
4. lépés
A
levesből halásszuk ki a húst és a spárgadarabokat, és tegyük félre kicsit az
alaplevet.
5. lépés
Egy másik lábasban szintén 1 ek. zsiradékon
pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd dobjuk rá a spárga szárait, kicsit
pirítsuk meg, majd öntsük fel az alaplével.
6. lépés
Tegyünk bele egy babérlevelet, egy egy kis sót
is, majd főzzük mérsékelt lángon fedő alatt kb. 15-20 percig.
7. lépés
Szedjük ki belőle a babérlevelet, majd
botmixerrel dolgozzuk össze.
8. lépés
Tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük bele a
csirkehúst és a spárga fejeket, forraljuk fel, és ha még szükséges, sózzuk meg.
9. lépés
Tálaláskor szórjuk meg friss
petrezselyemlevéllel.
Kedves Renáta!
VálaszTörlésDecember nem éppen szezonja a spárgának, de én most készítettem el ezt a levest a recept szerint, friss spárgából. Először, de nem utoljára, mert ez még a kifejezetten paleo-szkeptikus férjemnek is nagyon ízlett. (Igazság szerint a többi étel is, amiről nem tudja hogy paleo.)
Nagyon köszönöm ezt a receptet is!
V.Krisztina
Krisztina, olyan jó olvasni a lelkes soraidat, EGÉSZSÉGETEKRE(és tényleg!)!!!!
VálaszTörlésNagyon finom és köszönöm a közösség nevében, hogy idődet erre is szánod :)
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzésedet, Gábor! :-)
TörlésEddig nem szerettem a spárgát, illetve nem voltam hajlandó megkóstolni :)
VálaszTörlésDe most lett kész ez a levesem és valami isteni finom lett, megyek be is lakmározok belőle, köszönjük a receptet :)