2012. július 20., péntek

Pulykagulyás bográcsban



Bevásárlólista 6 adaghoz:
1 kg pulykacomb kockára vágva
3 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg szalonna
1 tv paprika
2 paradicsom
1 közepes cukkini
6 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 ek. pirospaprika
1 tk. őrölt kömény
2 babérlevél
só, bors ízlés szerint
2 ek. friss kakukkfű
3 ek. petrezselyemlevél apróra vágva
2,5 liter víz

0. lépés
Szerezzünk egy tűzmestert, aki előkészíti a bográcsozás legfontosabb körülményeit: tűz, bogrács, asztal, stb. J Szükség lesz egy főkóstolóra is.

1. lépés
Mérsékelt tűzön a forró bográcsba tegyük bele a felkockázott szalonnát, süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a hagymát.

2. lépés
Húzzuk félre, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.

3. lépés
Tegyük bele a darabokra vágott paradicsomot, és kevergetés közben néhány percig főzzük össze.

4. lépés
Adjuk hozzá a húst, és fehéredésig kevergessük.

5. lépés
Öntsük fel 2,5 liter vízzel, tegyünk rá fedőt, és 5 perc múlva adjuk hozzá a fűszereket is.

6. lépés
Forraljuk fel, majd tegyük hozzá a feldarabolt zöldségeket.

7. lépés
A főkóstolón teszteljük le az ízeket menet közben többször is.

8. lépés
Ha megpuhultak a zöldségek, és a főkóstoló ízpróbáján átesett a gulyásleves, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és kész! Zöldpaprikaszeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése