Bevásárlólista 6 adaghoz:
3 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg szalonna
1 tv paprika
2 paradicsom
1 közepes cukkini
6 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 ek. pirospaprika
1 tk. őrölt kömény
2 babérlevél
só, bors ízlés szerint
2 ek. friss kakukkfű
3 ek. petrezselyemlevél apróra vágva
2,5 liter víz
0. lépés
Szerezzünk egy tűzmestert, aki előkészíti a
bográcsozás legfontosabb körülményeit: tűz, bogrács, asztal, stb. J
Szükség lesz egy főkóstolóra is.
1. lépés
Mérsékelt tűzön a forró bográcsba tegyük bele a
felkockázott szalonnát, süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a hagymát.
2. lépés
Húzzuk félre, és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát
és a pirospaprikát.
3. lépés
Tegyük bele a darabokra vágott paradicsomot, és
kevergetés közben néhány percig főzzük össze.
4. lépés
Adjuk hozzá a húst, és fehéredésig kevergessük.
5. lépés
6. lépés
Forraljuk fel, majd tegyük hozzá a feldarabolt
zöldségeket.
7. lépés
A főkóstolón teszteljük le az ízeket menet
közben többször is.
8. lépés
Ha megpuhultak a zöldségek, és a főkóstoló
ízpróbáján átesett a gulyásleves, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és kész! Zöldpaprikaszeletekkel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése