2012. július 24., kedd

Mert megérdemlem - omlett


Bevásárlólista 2 adaghoz:
7 tojás
25 dkg vegyes zöldség apróra vágva
5 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
10 dkg házikolbász szeletelve

1. lépés
Egy felforrósított serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát és a kolbászt.

2. lépés
Adjuk hozzá a feldarabolt zöldséget (télen használhatunk mirelit vegyes zöldséget), fedő alatt pároljuk puhára, majd hirtelen lángon pirítsuk meg.

3. lépés
Adjuk hozzá a felvert tojásokat, és miután az egyik oldalán megsült, egy nagy lapáttal hajtsuk egymásra a két szélét. Így belül még krémes marad az omlett.

4. lépés
Csúsztassuk tányérra, szórjuk meg sóval és a kedvenc fűszereinkkel. Nálam ez most a cayenne bors, a himalája só és néhány csipet frissen őrölt szerecsendió!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése