Bevásárlólista 2
adaghoz:
7 tojás
25 dkg vegyes zöldség apróra vágva
5 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
10 dkg házikolbász szeletelve
só
1. lépés
Egy felforrósított serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát
és a kolbászt.
2. lépés
Adjuk hozzá a feldarabolt zöldséget (télen használhatunk mirelit vegyes zöldséget), fedő alatt pároljuk
puhára, majd hirtelen lángon pirítsuk meg.
3. lépés
Adjuk hozzá a felvert tojásokat, és miután az egyik
oldalán megsült, egy nagy lapáttal hajtsuk egymásra a két szélét. Így belül még
krémes marad az omlett.
4. lépés
Csúsztassuk tányérra, szórjuk meg sóval és a kedvenc
fűszereinkkel. Nálam ez most a cayenne bors, a himalája só és néhány csipet frissen őrölt szerecsendió!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése