Ezt a fasírtot csak azok nem fogják szeretni, akik a céklát amúgy sem szívesen eszik meg. Hihetetlenül finom húspogácsa, amely tele van valódi ízekkel és egészséggel!
Bevásárlólista 2 adaghoz:
20 dkg főtt, reszelt céklaBevásárlólista 2 adaghoz:
2 szál újhagyma vékonyra szeletelve
5 dkg darált grana padano vagy parmezán sajt (kihagyható)
10 dkg darált pulykacomb
1 tojás
5 dkg mandulaliszt (opció: mandula, dió megőrölve)
2 ek. apróra vágott kapor
2 ek. apróra vágott petrezselyem
só, bors
zsiradék a sütéshez, pl. libazsír, kókuszzsír
Minden daraboláshoz, őrléshez, reszeléshez aprítógépet használok, tökéletesen működik a húshoz, sajthoz is.
1. lépés
A megmosott céklát héjastul csomagoljuk be alufóliába,
minden darabot külön-külön. Így megmarad az élénk színe is a vízben való
megfőzéssel ellentétben. Süssük meg a sütőben (kb. 180 fokon 25 percig tart).
Ellenőrizzük a puhaságát úgy, hogy egy tűt beleszúrunk az alufólián keresztül, így
nem kell kicsomagolni sem.
2. lépés
A céklákat ezután hámozzuk meg, és reszeljük le.
3. lépés
Keverjük össze a hozzávalókat. Ha túl lágynak érzed,
egy kevés mandulalisztet tehetsz még hozzá.
4. lépés
Forrósítsunk fel zsiradékot egy serpenyőben, vizes kézzel
formázzunk kis golyókat a masszából, és mérsékelt tűzön süssük pirosra mindkét
oldalát.Tipp: házi majonézt keverhetsz hozzá, és friss salátával tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése