25 dkg tenger gyümölcse
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. kókuszzsír
1-1 tk. só, bors, paprika, őrölt kömény, chili
10dkg rukkola saláta
A mártáshoz:
1 tojássárgája1 ek. méz
1 ek. mustár
1 ek. citromlé
1 csipet só, bors, kapor
1 szelet citrom
1. lépés
A kiolvasztott rákocskát és társait egy
felforrósított lábasban a zsiradékon pároljuk meg a fokhagymával és a
fűszerekkel, majd magas hőfok mellett pirítsuk meg.
2. lépés
A mártás
hozzávalóit botmixerrel vagy turmixgéppel dolgozzuk össze, és hűtsük be ½-1
órára.
3. lépés
A rukkola salátára helyezzük el a tenger
gyümölcsét, és csorgassuk végig a behűtött mártással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése