2012. július 21., szombat

Tenger gyümölcsei saláta mézes-mustáros mártással

Bevásárlólista 2 adaghoz:
25 dkg tenger gyümölcse
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. kókuszzsír
1-1  tk. só, bors, paprika, őrölt kömény, chili
10dkg rukkola saláta

A mártáshoz:
1 tojássárgája
1 ek. méz
1 ek. mustár
1 ek. citromlé
1 csipet só, bors, kapor
1 szelet citrom

1. lépés
A kiolvasztott rákocskát és társait egy felforrósított lábasban a zsiradékon pároljuk meg a fokhagymával és a fűszerekkel, majd magas hőfok mellett pirítsuk meg.

2.  lépés
A mártás hozzávalóit botmixerrel vagy turmixgéppel dolgozzuk össze, és hűtsük be ½-1 órára.

3. lépés
A rukkola salátára helyezzük el a tenger gyümölcsét, és csorgassuk végig a behűtött mártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése