Kicsit időigényes, de abszolút megéri!
I.) A CSOKITÉSZTA:
15 dkg 85%-os étcsokoládé (pl. Lindt)
2 ek. kávé
10 dkg olvasztott kókuszzsír vagy ghí
10 dkg xylit vagy eritrit (természetes édesítőszer)
3 tojás
12 dkg mandulaliszt
1 csipet só
1.lépés
Gőz fölött egy tálban olvasszuk meg a darabokra tört
csokoládét, és a végén keverjünk hozzá 2 ek. kávét.
2. lépés
Keverjük ki a xylitet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá
egyenként a tojássárgáját.
3. lépés
A tojásfehérjéket 1 ek. xylittel és csipet sóval verjük
kemény habbá.
4. lépés
Az olvasztott csokoládéhoz keverjük hozzá a 2. pont
keverékét, majd a mandulaliszt felét. Ezután adjuk hozzá a tojásfehérje felét,
majd a mandulaliszt többi részét, és végül a tojásfehérje hab maradékát is.
II.) A
KÓKUSZTÉSZTA:
15 dkg kókuszreszelék
½ tk. szódabikarbóna
3 tojás
2 ek. kókuszzsír
1 alma
vanília (pl. kapható porrá őrölve is, vagy két rúd
kikapart belseje)
10 db aszalt sárgabarack apró darabokra vágva
1.lépés
A kókuszreszeléket aprítógépben vagy kávédarálóban
őröljük lisztszerűvé, majd egy tálban keverjük össze a sütőporral és a
vaníliával.
2. lépés
Egy magas falú edényben a tojásokat habverővel verjük fel,
majd adjuk hozzá lassan belecsorgatva 2 evőkanál olvasztott kókuszzsírt. Keverjük
hozzá a tésztához.
3. lépés
1 almát vágjunk gerezdekre, szedjük ki a magházat, és
héjastul daráljuk durvára az aprítógépben, vagy reszeljük le sajtreszelőn.
4. lépés
Dolgozzunk össze mindent, és végül szórjuk bele az aszalt
sárgabarack darabokat.
Ha a kétféle tésztát kikevertük, simítsuk össze őket tetszőleges mintában egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórjunk a tetejére egy kis szeletelt mandulát, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig süssük.
Ha a kétféle tésztát kikevertük, simítsuk össze őket tetszőleges mintában egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórjunk a tetejére egy kis szeletelt mandulát, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig süssük.
A csokiban ugyanis igen sok ólom található, az amerikai és ausztrál élelmiszerhatóságok a második legszennyezettebb terméknek a csokoládét minősítette. Az Amerikai Környezetbiztonsági Intézet petíciója arra figyelmeztet, hogy a forgalomban lévő csokoládék egy része a napi megengedett ólombevitelnél nagyobb mennyiségű ólmot tartalmaz, amely különösen a gyermekekre nézve veszélyes. Bizonyos csokoládékból egy adag elfogyasztása akár 40-60%-al növelheti a gyermekek vérében az ólomszintet. Hogy erre mit lehet lépni? Szerintem Te is arra gondolsz, amire én.
VálaszTörlésA kávé alatt 2 ek lefőzött eszpresszót értünk?
VálaszTörlésIgen, azt!
TörlésIgen, azt!
TörlésKöszi
VálaszTörlésSzeretnék paleozni, szeretnék sütit enni, és a kettőt a pénztárcámmal összeegyeztetni. A mandula nekem túl drága, mivel válthatnám ki, zabpehelyliszttel? Tudom az kompromisszumos lenne.
VálaszTörlésSzia! Nézd meg a Mákos-banános pitémet!
Törlésüdv:
Reni