Bevásárlólista:
2 fej vöröshagyma1 ek. kókuszzsír vagy kacsazsír
70 dkg reszelt sárgarépa
1,5 liter víz
2 dl adalékmentes, tiszta kókusztej (pl. Aroy-D, Real Thai)
1-1 tk. őrölt gyömbér, kurkuma, őrölt római kömény
½ citrom leve
1 ek. só
bors ízlés szerint
1 zacskó sós, pörkölt kesudió (elhagyható)
1. lépés
A kókuszzsíron pároljuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a
sárgarépát, és néhány percig pirítsuk őket.
2. lépés
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket,
a citromlevet, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük össze.
3. lépés
Kb. 10-15 perc főzés után botmixerrel turmixoljuk
krémlevessé.
4. lépés
Keverjük hozzá a kókusztejet,
és forraljuk fel újra.
5. lépés
Szórjuk bele petrezselyemlevelet, vagy ízlés
szerint egyéb zöldfűszereket.
6. lépés
Tálaláskor levesbetétként pörkölt kesudiót szórjunk
a tányérba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése