2012. július 31., kedd

Pirított lazacfalatok zöldfűszeres répakorongokkal és zöldsalátával


Bevásárlólista 2 adaghoz:
20 dkg füstölt lazac felszeletelve
3 ek. kókuszzsír
5 szál sárgarépa vékony korongokra vágva
1 ek. szezámmag
kapor, petrezselyem

1. lépés
Egy lábasban forrósítsunk fel 2 ek. zsiradékot, pirítsuk meg a sárgarépa korongokat, majd vegyük takarékra, öntsünk alá kis vizet, fedjük le, és 5 percig pároljuk.

2. lépés
Egy serpenyőben 1 ek. zsiradékon süssük ropogósra a lazacdarabokat, és helyezzük egy tányérra.

3. lépés
A serpenyőben folytassuk az időközben félig megpuhult répakorongok pirítását, a végén pedig szórjuk meg szezámmaggal és zöldfűszerekkel, végül sózzuk meg. Ezt is helyezzük a lazac mellé, és kínáljunk hozzá egy kis zöldsalátát (pl. madárbegy, vagy rukkola).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése