2012. július 30., hétfő

Rafinált fűszerezésű csirkemáj


Bevásárlólista 2 adaghoz: 
40 dkg csirkemáj
5 dkg szeletelt bacon
1 ek. kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
zsályalevél
rozmaring ágacska
borsikafű

1. lépés
A csirkemájat vágjuk félbe, tegyünk rá egy kis zsályalevelet, és tekerjük be egy szelet bacon-be. Annyi szalonnát használjunk, amennyi kb. egyszer körbeéri, és rögzítsük fogpiszkálóval. (Ha nincs időnk erre a műveletre, akkor a kockára vágott  bacon-nel szórjuk meg a befűszerezett májakat.)

2. lépés
Egy tepsit kenjünk be kókuszzsírral, majd helyezzük bele a csirkemáj falatkákat.

3. lépés
Szórjuk rá a fokhagymaszeleteket és a többi fűszert.

4. lépés
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverésesben 160 fokon) süssük kb. 40 percig. Nem kell lefedni.

Tipp:
Köretként hámozzunk meg a céklát és az almát, szeleteljük fel, majd egy kis zöldcitromlével ízesítsük tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése