40 dkg csirkemáj
5 dkg szeletelt bacon
1 ek. kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
zsályalevél
rozmaring ágacska
borsikafű
1. lépés
A csirkemájat vágjuk félbe, tegyünk rá egy kis
zsályalevelet, és tekerjük be egy szelet bacon-be. Annyi szalonnát használjunk,
amennyi kb. egyszer körbeéri, és rögzítsük fogpiszkálóval. (Ha nincs időnk erre a műveletre, akkor a kockára vágott bacon-nel szórjuk meg a befűszerezett májakat.)
2. lépés
Egy tepsit kenjünk be kókuszzsírral, majd helyezzük bele
a csirkemáj falatkákat.
3. lépés
Szórjuk rá a fokhagymaszeleteket és a többi fűszert.
4. lépés
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverésesben 160
fokon) süssük kb. 40 percig. Nem kell lefedni.
Tipp:
Köretként hámozzunk meg a céklát és az almát, szeleteljük
fel, majd egy kis zöldcitromlével ízesítsük tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése