2012. július 23., hétfő

Grapefruit-narancs-céklalekvár


Bevásárlólista:
30 dkg sült vagy párolt cékla reszelve
35 dkg sült sütőtökhús
½ citrom leve
½ narancs leve
½ grapefruit leve
6 ek. reszelt narancshéj
6 dkg xylit
1-1 tk. őrölt fahéj, vanília és őrölt gyömbér

1.lépés
A céklát, a sütőtököt és a xylitet tegyük egy lábasba.

2. lépés
A citrom- és narancslében keverjük el a narancshéjat és a fűszereket, majd ezt is öntsük bele a lábasba.

3. lépés
Mérsékelt lángon forraljuk fel az egészet folyamatos kevergetés közben, addig, amíg elolvad a xylit, majd turmixoljuk simára.Töltsük üvegbe és hűtsük ki, majd a hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:
A főtt céklát készíthetjük így is: mossuk meg, alufóliába csomagoljuk be egyenként, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 perc alatt pároljuk meg. Tűpróbával ellenőrizhetjük, mikor puhult meg eléggé, ki sem kell hozzá csomagolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése