2012. július 22., vasárnap

Szezámmagban meghempergetett mézes-gyömbéres csirkemellfalatok

A legjobb ebben a fogásban, hogy tartalmas, ízekben gazdag főétel és gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Mindössze néhány ügyes trükkel dobjuk fel a hagyományos, megszokott fűszerezést, köretként pedig a karamellizált sütőtök kifejezetten adja magát hozzá.
 

Bevásárlólista 2 adaghoz:
40 dkg csirkemell filé
2 ek. méz
1 ek. őrölt gyömbér
1 csipet őrölt bors vagy chili
3 ek. szezámmag
1 ek. kókuszzsír
4 szelet sütőtök kimagozva

1. lépés
Vágjuk egyforma kockára a csirkemellet, és forgassuk bele a mézből és a fűszerekből álló pácba.

2. lépés
Hűtőben min. 30 percig érleljük, majd egy felforrósított serpenyőben zsiradékon pirítsuk meg. Közben tegyük előmelegített sütőbe a sütőtök darabokat, kis időre, olyan 15 percre fedjük is le, hogy hamarabb megpuhuljanak, majd pirítsuk fólia nélkül kb. 15 percig.

3. lépés
Végül szórjunk rá szezámmagot, forgassuk meg párszor, és már tálalhatjuk is.

Tipp ínyenceknek:
A sütőtökre a pirítás fázisában szórhatunk egy kis chilit vagy borsot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése