2012. július 22., vasárnap

Tengeri halfilé pepperonis mártással nyakon öntött, grillezett gombával

Bevásárlólista 2 adaghoz:
50 dkg tengeri halfilé
1 ek. kókuszzsír
½ citrom szeletekre vágva
50 dkg barna vagy fehér champignon gomba
½ dl olívaolaj
1 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti adag egy kis piros chili paprikából szeletelve vagy őrölt chili


1. lépés
Sózzuk be a halfiléket, és süssük meg egy kizsírozott, forró serpenyőben. Az utolsó forgatásnál tegyük rá a vékonyra szeletelt citromszeleteket felülre (forgatásnál vegyük le, és rakjuk vissza felülre).

2. lépés
Egy magas falú edényben botmixerrel pépesítsük a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a chilit és az olívaolajat, majd sózzuk meg.

3. lépés
A gombát mossuk meg, vágjuk szeletekre, grillezzük vagy egy serpenyőben süssük ropogósra mindkét oldalát.

4. lépés
Tálaláskor a szósszal öntsük nyakon a gombaszeleket, tegyük mellé a halszeleteket, és szórjuk meg egy kis friss petrezselyemlevéllel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése