50 dkg tengeri halfilé
1 ek. kókuszzsír
½ citrom szeletekre vágva
50 dkg barna vagy fehér champignon gomba
½ dl olívaolaj
1 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti adag egy kis piros chili paprikából szeletelve vagy őrölt chili
só
1. lépés
Sózzuk be a halfiléket, és
süssük meg egy kizsírozott, forró serpenyőben. Az utolsó forgatásnál tegyük rá
a vékonyra szeletelt citromszeleteket felülre (forgatásnál vegyük le, és rakjuk
vissza felülre).
2. lépés
Egy magas falú edényben botmixerrel pépesítsük a
fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a chilit és az olívaolajat, majd
sózzuk meg.
3. lépés
A gombát mossuk meg, vágjuk szeletekre,
grillezzük vagy egy serpenyőben süssük ropogósra mindkét oldalát.
4. lépés
Tálaláskor a szósszal öntsük nyakon a
gombaszeleket, tegyük mellé a halszeleteket, és szórjuk meg egy kis friss
petrezselyemlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése