2012. július 22., vasárnap

Rafinált csirkemell epervelőbe mártogatva

Bevásárlólista 4 adaghoz:
50 dkg csirkemell csíkokra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl házi kacsa- v. libazsír
2 babérlevél
½ tk. chili
1 tk. morzsolt kakukkfű
½ tk. őrölt kömény
só, bors
friss petrezselyem
5 dkg mandulaliszt
5 ek. kókuszzsír
5 szem érett eper
½ zöldcitrom

1. lépés
A zúzott fokhagymát keverjük össze az olajjal és a borral, majd a petrezselyemlevél kivételével adjuk hozzá a fűszereket is. Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkehúst, és lefedve hűtőben 1 napig érleljük.

2. lépés
Másnap a pácból kihalászott húsdarabokat forgassuk bele a mandulalisztbe, és serpenyőben, kevés zsiradékon, mérsékelt tűzön süssük ropogósra.

3. lépés
A kész csirkefalatokra szórjunk friss petrezselyemlevelet.

4. lépés
A megmosott epret egy villával nyomkodjuk össze, és keverjük hozzá a zöldcitrom levet.

Tipp:
Madárbegy salátával körítve tálaljuk, és élvezzük az ízek orgiáját ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése