2012. július 21., szombat

Medvehagymás pesto

Bevásárlólista 2 adaghoz:
5 dkg medvehagyma
1 dkg fenyőmag
5 dkg reszelt parmezán vagy Grana Padano
só, őrölt bors, chili ízlés szerint
0,7 dl extraszűz olívaolaj

1. lépés
Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük bele az aprítógépbe.

2. lépés
A medvehagymát megmosva, megszárítva szintén tegyük az aprítógépbe, és daráljuk össze.

3. lépés
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fűszerezzük, és öntsünk hozzá annyi olívaolajat, amennyit felvesz. Mixeljük össze.

4. lépés
Tegyük egy kis üvegbe, öntsünk a tetejére még egy kis olívaolajat, és tároljuk hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése