2012. augusztus 1., szerda

Hedonista carbonara spagetti


 Bevásárlólista 2 adaghoz:      

A tésztához:
1 közepes cukkini
2 ek. kókuszzsír
A cukkinit hosszában vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, és a cukkini szálakat egy perc alatt átforgatjuk rajta, majd sózzuk, borsozzuk.

A szószhoz:
5 dkg sonka
5 dkg húsos szalonna
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 tojás
6 dkg kesudió
2 dl víz
5 dkg parmezán sajt
1 ek. friss kakukkfű
só,bors

1. lépés
A tejszínhez a kesudiót és a vizet botmixerrel addig turmixoljuk, amíg egynemű, tejszínszerű állagot kapunk.

2. lépés
A felvert tojásokhoz keverjük a tejszínt és a reszelt sajtot.

3. lépés
Serpenyőben folyamatos keverés mellett megpirítjuk a felkockázott sonkát és szalonnát, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Visszatéve a tűzhelyre 1 percig még sütjük.

4. lépés
Hozzáadjuk az előzőleg elkészített cukkini spagettit, átforgatjuk párszor, majd ráöntjük a tejszínes szószt, rászórjuk a friss, aprított kakukkfüvet, és 3-5 perc alatt készre sütjük.

5. lépés
Friss koktélparadicsommal tálaljuk, és szórjuk meg őrölt borssal és parmezánnal.


6 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a fantasztikus receptet, épp most tömtem tele magam vele ebédre! :) Imádom az olasz konyhát és reggeltől estig tudnék tésztát enni, ezért is nagyon nehéz kibírnom, hogy ne tegyem. De ez most kárpótolt mindenért! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ezzel a gasztronómiai élvezettel teli ebéddel jutalmaztad tegnap, és nem egy szénhidráttömény tésztával ;-) Különböző zöldségekből variálhatod még a "tésztát", pl. nyers sárgarépát, fehérrépát az uborkahámozóval metéltre vágod, esetleg zsiradékon nagyon rövid ideig átforgatod! Próbáld ki ezt is!!! Szerintem Te sem önmagában a tésztát kívánod, hanem azt a sok ízletes feltétet és a villára tekergetést.

    VálaszTörlés
  3. Húú, ez nagyon jól néz ki:)
    Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi tejszín kell bele? Nagyon kezdő vagyok a főzésben, így sajnos megsaccolni se tudom:( mint, ahogy a sót és a borsot sem..:)
    Köszönöm:)

    VálaszTörlés
  4. Hurrááááá, örülök a visszajelzésednek :-D A tejszínhez 2 dl vizet és 6 dkg natúr kesudiót turmixolj össze, az ezt az adagot pont jó szaftossá teszi majd!

    VálaszTörlés
  5. Köszi a receptet, ez nagyon-nagyon finom lett! Bár nem volt itthon kesudióm és napraforgóból csináltam a "tejszínt", de így is szuper lett, még a férjem és a kislányom is nagyon szerette :-))))

    VálaszTörlés
  6. Épp most faltam fel egy adaggal! Nem volt itthon sonka, gombával helyettesítettem, így is mennyei! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés