Így készítem:
2 dl hosszú feketekávét (sok víz-kevés kávé, mert így tovább tart a kávézás öröme) felöntök 1 dl friss kesudiótejjel és legalább 3-4 jégkockát dobok hozzá. A tetejére őrölt fahéj kerül, de vaníliával szintén isteni!
Tippek:
- Kókusztejjel is készítheted, ez boltban könnyen beszerezhető: szupermarketek üvegtésztás-szójaszószos polcain találod konzerv formájában, vagy bio-, natura- vagy ázsiai boltokban dobozos kiszerelésben is.
- Ha nemcsak kávé-, hanem csokiimádó is vagy, 85%-os fekete csokoládét is reszelhetsz a tetejére. Ez olyan koncentrált kakaótartalommal rendelkezik, hogy szerencsére nem nyomják tele cukorral és állományjavítókkal a silányabb minőség kompenzálására. Kis cukor azonban így is lehet benne, de nem vészes.
- A saját ízlésed szerint kísérletezz az arányokkal, és kalkuláld be a jég olvadását is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése