2012. augusztus 18., szombat

Paleo jegeskávé

KávéKávéKávé!!!!!! Imádom, és ha nem lenne annyira dehidratáló és élénkítő hatású, reggeltől estig szürcsölgetném. Ha Te is szereted a kávét, és mellette iszol elegendő vizet is, semmi bajod nem lesz tőle! Nekem ez a nyári ébresztő italom. Sőt, ráérősebb reggeleken egy napágyba heveredek vele, egy jó kis újság a kézbe, és minimum fél óra holiday-érzet is garantálva!!!

Így készítem:
2 dl hosszú feketekávét (sok víz-kevés kávé, mert így tovább tart a kávézás öröme) felöntök 1 dl friss kesudiótejjel és legalább 3-4 jégkockát dobok hozzá. A tetejére őrölt fahéj kerül, de vaníliával szintén isteni!

Tippek:
  • Kókusztejjel is készítheted, ez boltban könnyen beszerezhető: szupermarketek üvegtésztás-szójaszószos polcain találod konzerv formájában, vagy bio-, natura- vagy ázsiai boltokban dobozos kiszerelésben is.
  • Ha nemcsak kávé-, hanem csokiimádó is vagy, 85%-os fekete csokoládét is reszelhetsz a tetejére. Ez olyan koncentrált kakaótartalommal rendelkezik, hogy szerencsére nem nyomják tele cukorral és állományjavítókkal a silányabb minőség kompenzálására. Kis cukor azonban így is lehet benne, de nem vészes.
  • A saját ízlésed szerint kísérletezz az arányokkal, és kalkuláld be a jég olvadását is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése