Bevásárlólista 2 kiadós
adaghoz:
40 dkg csirkemell
50 dkg csiperke
2 ek. kókuszzsír
2 db érett v. 1 dl passzírozott paradicsom
néhány szelet zöldpaprika
1 dl száraz, minőségi vörösbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál újhagyma
1 ek. kakukkfű
só, bors
1 csokor petrezselyem
1. lépés
Felforrósított serpenyőben a zsiradékon pirítsuk meg a
felszeletelt újhagymát, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a
zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát is.
2. lépés
Keverjük hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, és
pirítsuk meg.
3. lépés
Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a sót és
az őrölt borsot is, majd tegyünk rá egy fedőt, és mérsékelt lángon kb. 15
percig forraljuk össze őket.
4. lépés
Egy külön lábasban ezalatt kis zsiradékon, lassú tűzön,
fedő alatt pároljuk félpuhára a felkockázott csiperkegombát, majd még ropogós
állapotban keverjük hozzá a csirkeraguhoz.
5. lépés
Fedő nélkül pirítsuk össze őket, és a végén keverjük
hozzá az apróra vágott, friss petrezselymet.
Unokatesómék hívtak meg vacsorára és ez volt a főétel! Tényleg pasifogó, a férjem azonnal követelte hogy otthon is szeretne ilyet enni! :) Isteni volt!
VálaszTörlés