2012. augusztus 9., csütörtök

Pasifogó vörösboros csirkeragu kakukkfüves csiperkével

Mit tud ez a fogás azon kívül, hogy laktató és mégis könnyű? Azon a bizonyos sorsdöntő harmadik randevún vagy egy sokéves párkapcsolat hétköznap estéjén is bebizonyítja, hogy egy nő a konyhában nem órákig robotoló házicseléd, hanem egy izgalmas és rutinos szexi NŐ is tud lenni, aki fél óra alatt ilyen vacsorát dob össze. Amíg elkészül, töltsünk egy pohárral életünk párjának is abból a jó kis száraz vörösborból...és eszünkbe se jusson mosogatással zárni a vacsorát!

Bevásárlólista 2 kiadós adaghoz:
40 dkg csirkemell
50 dkg csiperke
2 ek. kókuszzsír
2 db érett v. 1 dl passzírozott paradicsom
néhány szelet zöldpaprika
1 dl száraz, minőségi vörösbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál újhagyma
1 ek. kakukkfű
só, bors
1 csokor petrezselyem

1. lépés
Felforrósított serpenyőben a zsiradékon pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát is.

2. lépés
Keverjük hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, és pirítsuk meg.

3. lépés
Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a sót és az őrölt borsot is, majd tegyünk rá egy fedőt, és mérsékelt lángon kb. 15 percig forraljuk össze őket.

4. lépés
Egy külön lábasban ezalatt kis zsiradékon, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk félpuhára a felkockázott csiperkegombát, majd még ropogós állapotban keverjük hozzá a csirkeraguhoz.

5. lépés
Fedő nélkül pirítsuk össze őket, és a végén keverjük hozzá az apróra vágott, friss petrezselymet.

1 megjegyzés:

  1. Unokatesómék hívtak meg vacsorára és ez volt a főétel! Tényleg pasifogó, a férjem azonnal követelte hogy otthon is szeretne ilyet enni! :) Isteni volt!

    VálaszTörlés