Hozzávalók:
1 kg sütőtök meghámozva, mutatóujjnyi hasábokra vágva
2-4 ek. zsiradék (a legjobb maradék pecsenyezsír hozzá, de kókusz- vagy kacsazsírral is finom)
frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint
1 fej lilahagyma felaprítva
3 friss rozmaringág
1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve, héjastul
Elkészítése:
- A zöldséghasábokat egy nagy tálban összeforgatjuk a zsiradékkal és a fűszerekkel, majd egy minél szélesebb sütőtepsibe lerakosgatjuk egy rétegben.
- A tetejére szórjuk a többi hozzávalót is, és 170 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. 10-15 percig pároljuk.
- Utána, ha van kedved, rápiríthatsz még pluszban: egy serpenyőben hirtelen lángon forgasd át a zöldséget.
Egytálételként, könnyű vacsoraként is szuper! Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése