2014. december 14., vasárnap

Fokhagymás-fűszeres-rozmaringos sütőtök hasábok

Ez egy nagyon gyors és egyszerű receptem, ám sokadszorra készítve sem unalmas. Sőt! Főleg akkor készítem, ha már unom a téli szűk zöldségkínálatot, de még messze a tavasz. Íme, próbáld ki Te is így!

Hozzávalók:
1 kg sütőtök meghámozva, mutatóujjnyi hasábokra vágva
2-4 ek. zsiradék (a legjobb maradék pecsenyezsír hozzá, de kókusz- vagy kacsazsírral is finom)
frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint
1 fej lilahagyma felaprítva
3 friss rozmaringág
1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve, héjastul 

Elkészítése:
  • A zöldséghasábokat egy nagy tálban összeforgatjuk a zsiradékkal és a fűszerekkel, majd egy minél szélesebb sütőtepsibe lerakosgatjuk egy rétegben. 
  • A tetejére szórjuk a többi hozzávalót is, és 170 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. 10-15 percig pároljuk. 
  • Utána, ha van kedved, rápiríthatsz még pluszban: egy serpenyőben hirtelen lángon forgasd át a zöldséget.

Egytálételként, könnyű vacsoraként is szuper! Jó étvágyat  hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése