Az év végi paleo klubban ezt a szaloncukrot készítettük el a vendégekkel. Nagyon finom és laktató volt, a tíz ujjunkat megnyaltuk utána ;-) Közreadom a receptemet, hogyha még nincs benne jártasságod, Te is könnyedén és gyorsan elkészíthesd otthon. De vigyázat, a szaloncukor szobahőmérsékleten olvadozhat a kókuszzsír tartalma miatt! Max. 3-5 napig hűtőben tárolva megőrzi minőségét.
A SZALONCUKOR BELSEJE
Hozzávalók 20 darabhoz:
1 nagy banán
1 dl
kókusztej
16 dkg
kókuszreszelék
2 ek. kókuszzsír
Dolgozzuk össze egy aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel az összes hozzávalót addig, amíg masszává váli. Majd tegyük egy lezárható dobozba, és kicsit hűtsük le a könnyebb formázhatóság érdekében. Ezután formáljuk ovális alakúvá, szúrjuk fel fogpiszkálóra, és mártogassuk bele alaposan a csokoládé bevonatba (ld. következő recept). Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni, majd csomagoljuk be pl. alufóliába vagy sütőpapírba.
2 ek. kókuszzsír
Dolgozzuk össze egy aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel az összes hozzávalót addig, amíg masszává váli. Majd tegyük egy lezárható dobozba, és kicsit hűtsük le a könnyebb formázhatóság érdekében. Ezután formáljuk ovális alakúvá, szúrjuk fel fogpiszkálóra, és mártogassuk bele alaposan a csokoládé bevonatba (ld. következő recept). Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni, majd csomagoljuk be pl. alufóliába vagy sütőpapírba.
A CSOKIMÁZ
Hozzávalók 20 darabhoz:
8 dkg
kókusztej (igen, dkg, valamiért így mértem le)
2 dkg eritrit
12 dkg kókuszzsír
3 dkg kakaópor
Tegyük egy vastag aljú lábasba a kókusztejet és az eritritet, illetve gyakori kevergetés mellett forraljuk addig, amíg feloldódik az édesítőszer. Ekkor kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és keverjük a lábas tartalmához a kókuszzsírt legalább két adagban. Így szépen egyenletesen fognak összesimulni a hozzávalók. Ha már teljesen egyneművé kavartuk a krémet, utolsó lépésként adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre. Ha kissé megdermedne a szaloncukrok beleforgatása előtt, egyszerűen melegítsük fel a tűzhelyen. Ha marad belőle, akkor pralinéformákba töltve tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, és másnap csinos és finom pralinészeleteket kapunk.
2 dkg eritrit
12 dkg kókuszzsír
3 dkg kakaópor
Tegyük egy vastag aljú lábasba a kókusztejet és az eritritet, illetve gyakori kevergetés mellett forraljuk addig, amíg feloldódik az édesítőszer. Ekkor kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és keverjük a lábas tartalmához a kókuszzsírt legalább két adagban. Így szépen egyenletesen fognak összesimulni a hozzávalók. Ha már teljesen egyneművé kavartuk a krémet, utolsó lépésként adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre. Ha kissé megdermedne a szaloncukrok beleforgatása előtt, egyszerűen melegítsük fel a tűzhelyen. Ha marad belőle, akkor pralinéformákba töltve tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, és másnap csinos és finom pralinészeleteket kapunk.
Kellemes ünnepi készülődést kívánok Neked!
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés