2013. március 5., kedd

NAPI PALEO: 3+1 paleo étrend tippek "nemfogyáshoz"


Kérdeztétek, jogosan, hogy mit és hogyan egyen az, aki a paleo hatására nem szeretne vékonyabb lenni. Itt a PALEO HARD menü! :-) Nézzük, hogyan alakítsd Te is a étrended, ha ebbe a táborba tartozol! 

Először is fontos tudni, hogy a fogyás hátterében nemcsak az ételek, hanem a gyors anyagcsere is állhat, ezért szükség esetén nem árt megvizsgáltatni a pajzsmirigy-túlműködést is. De van, aki genetikailag ilyen testalkatú. 

1. A paleo étrendben a "nemfogyás" érdekében rendszeresen fogyaszd a következőket, ha egészségügyileg (szénhidrát, gyümölcscukor, stb.) is rendben vagy velük:
  • paleo kenyerek --> legjobb receptek ITT!!!
  • paleo sütemények --> még jobb receptek ITT!!!
  • édes zöldségek, pl. sütőtök, paszternák, répafélék, cékla
  • édes gyümölcsök, mint  pl. gesztenye, banán, barack. 
TIPP: ha nincs időd sütögetni minden napra, akkor reggelire 1-2 banán is nagyon egyszerű megoldás. 
 
2. Több legyen a főtt étel, mint a nyers, mivel mennyiségben azokból többet lehet enni. 


3. Az étkezések között fontos a nassolás, pl. mandula, diófélék, aszalt gyümölcsök, sütemények. A napi 5-6 étkezés maximális adagokkal javasolt. 


+1. És még egy, a sport növeli az étvágyat és növekedni fog tőle az izomzat is!


Hát, azt hiszem, a fentiek a paszternák kivételével teljesen passzolnak rám is... de már egy dekát sem szeretnék fogyni, úgyhogy maradnak!


forrás: Szendi Gábor: Gyakori kérdések, Paleolit szakácskönyv.


3 megjegyzés:

  1. Ahhh, végre! Hálásan köszönöm ezt a bejegyzést, melyhez hasonlót eddig keresve sem találtam. Mivel az emberek többsége fogyni szeretne, már kezdtem magam egyedül érezni a problémámmal a nagyvilágban, úgyhogy még egyszer sok köszönet!

    VálaszTörlés
  2. VÉGRE, VÉGRE!!! EGY KLUB, ami csak a miénk, ahol fókuszban a fogyás és a hízás. Sok hasznos, Rád szabott javaslat, újabb mintaétrendek! Gyere! http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2014/01/indul-paleohedonista-klub.html

    VálaszTörlés