2013. március 28., csütörtök

Paleo tormakrém

Amikor az arrogánsan fanyar, de így talán még kívánatosabb torma találkozik a lágyan
selymes kókusztejjel és a köztük végső összhangot megteremtő almával. Ennek voltam elkövetője ma. Húsvét ide vagy oda, ez a krém többször is szerepelni fog a húsételeim mellett, annyira jó lett! Megosztom Veletek is!


Bevásárlólista 4 adaghoz:
2 ek. reszelt natúr torma
1 közepes alma
6-8 ek. kókusztej

1. lépés
Egy friss torma gyökerét hámozzuk meg, vágjuk rostirányban hasábokra (így könnyebb dolgunk lesz), és egy aprítógépben aprítsuk össze, amennyire csak lehetséges. Sajtreszelővel is próbálkozhatunk, de vagy a friss levegőn tegyük, vagy egy tökéletes oxigénmaszk és könnycsatornákat védő szemüveg mellett.

2. lépés
A frissen reszelt maradék tormát tegyük egy tökéletesen záródó üvegbe vagy műanyag dobozba, mivel most csak egy kis mennyiségre lesz szükségünk. Le is fagyasztható a többi!

3. lépés
A magház nélküli almadarabokat szintén aprítsuk finomra a robotgépben, vagy sajtreszelővel essünk neki a feladatnak.

4. lépés
Az almához tegyük hozzá a 2 ek. tormát és a kókusztejet. Forgassuk át párszor egy kanállal vagy habverővel, hogy jól átjárják egymást az ízek. Ez az arány egy kellemesen csípős tormakrémet biztosít, ha erősebbre vágyunk, 1-2 evőkanál reszelt torma mehet még hozzá.

5. lépés
Egy jól záródó üvegbe töltve tegyük hűtőbe, és járjunk rá bármikor, amikor csak megkívánjuk. Természetesen sonkával, főtt tojással isteni, de nyugodtan kísérletezzünk vele, mihez passzol még.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése