2012. október 28., vasárnap

Levendulás kókuszkocka

Egy friss újítás, egy kis különlegesség, az eredmény páratlan! A levendula harmonikus aromáját izgalmasan egészíti ki a grapefruit pikáns  fanyarsága. Aki szereti az illatos, karakteres és kicsit különc ízvilágot, annak ezt is ki kell próbálni!

 Bevásárlólista:
20 dkg kókuszreszelék
1 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojás
2 ek. kókuszzsír
2 alma
1 ek. levendulavirág
5 dkg nyírfacukor vagy eritrit (opció, enélkül is édes lesz az alma miatt) 
néhány szelet rózsaszín grapefruit

  
1. lépés
Aprítógépben daráljuk finomra a kókuszreszeléket, és öntsük egy tálba. A meghámozott, feldarabolt almákat is tegyük aprítógépbe, és  "reszeljük le". Ha nincs ez a háztartási kütyünk, akkor próbálkozhatunk sima kókuszreszelékkel és sajtreszelőn lereszelt almával is, de kicsit darabosabb és szárazabb lesz a tészta.

2. lépés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat a grapefruit kivételével. A tészta omlósabb lesz, ha előre felverjük egy tálban az összes tojást, és úgy adjuk hozzá.

3. lépés
Simítsuk egy tepsibe a süteményt, és helyezzük a tetejére a grapefruit szeleteket
. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. Tartsuk hűtőben a tojás miatt.


Tipp:
A levendulavirágot fűszerként, kis csomagokban is árulják, de ugyanolyan tökéletes, ha van otthon cserepes növényünk, és abból szüretelünk egy keveset.
 
 

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon szimpi a recept (meg úgy egyébként az egész életszemlélet, amit közvetítesz), szeretném kipróbálni. Kókuszliszt is jó darált kókuszreszelék helyett? Nem vagyok még rutinos konyhatündér, nem szeretném elrontani. :)
    Köszi előre is!

    Detti

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    nincs itthon grapefruitom, szerinted milyen ha almát rakok a tetjére?

    VálaszTörlés