2012. október 22., hétfő

Seherezádé kókusz szelet

Az egyik kedvencem, az ún. kókuszos alaptésztám egzotikus, mesebeli arab világot idéző verziója reggelire egy jó kávéval, vagy éppen nassolnivalónak étkezések után és között.  Ínyenceknek kötelező kipróbálni ;-)

Bevásárlólista:
 20 dkg kókuszreszelék
1 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojás
2 ek. kókuszzsír
2 alma
4 ek. rózsavíz (távol-keleti és bioboltokból beszerezhető)
egy marék hibiszkusz virág (pl. tea, vagy aszalt formában)
5 dkg nyírfacukor vagy eritrit (opció, enélkül is édes lesz az alma miatt)

 1. lépés
Aprítógépben daráljuk finomra a kókuszreszeléket, és öntsük egy tálba. A meghámozott, feldarabolt almákat is tegyük aprítógépbe, és  "reszeljük le". Ha nincs ez a háztartási kütyünk, akkor próbálkozhatunk sima kókuszreszelékkel és sajtreszelőn lereszelt almával is, de kicsit darabosabb és szárazabb lesz a tészta.

2. lépés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat a hibiszkusz virág kivételével. A tészta omlósabb lesz, ha előre felverjük egy tálban az összes tojást, és úgy adjuk hozzá.

3. lépés
Simítsuk egy tepsibe a süteményt, és szórjuk meg a tetejét apróra vágott hibiszkusz virággal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.

Tipp:
Ha krémesebb állagra vágyunk, meglocsolhatjuk kókusztejjel vagy éppen ehetjük egy szép szőlőfürttel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése