Bevásárlólista:
20 dkg kókuszreszelék
1 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojás
2 ek. kókuszzsír
2 alma
4 ek. rózsavíz (távol-keleti és bioboltokból beszerezhető)
egy marék hibiszkusz virág (pl. tea, vagy aszalt formában)
5 dkg nyírfacukor vagy eritrit (opció, enélkül is édes lesz az alma miatt)
1. lépés
Aprítógépben daráljuk finomra a kókuszreszeléket, és öntsük egy tálba. A meghámozott, feldarabolt almákat is tegyük aprítógépbe, és "reszeljük le". Ha nincs ez a háztartási kütyünk, akkor próbálkozhatunk sima kókuszreszelékkel és sajtreszelőn lereszelt almával is, de kicsit darabosabb és szárazabb lesz a tészta.
2. lépés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat a hibiszkusz virág kivételével. A tészta omlósabb lesz, ha előre felverjük egy tálban az összes tojást, és úgy adjuk hozzá.
3. lépés
Simítsuk egy tepsibe a süteményt, és szórjuk meg a tetejét apróra vágott hibiszkusz virággal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.
Tipp:
Ha krémesebb állagra vágyunk, meglocsolhatjuk kókusztejjel vagy éppen ehetjük egy szép szőlőfürttel.
4 ek. rózsavíz (távol-keleti és bioboltokból beszerezhető)
egy marék hibiszkusz virág (pl. tea, vagy aszalt formában)
5 dkg nyírfacukor vagy eritrit (opció, enélkül is édes lesz az alma miatt)
1. lépés
Aprítógépben daráljuk finomra a kókuszreszeléket, és öntsük egy tálba. A meghámozott, feldarabolt almákat is tegyük aprítógépbe, és "reszeljük le". Ha nincs ez a háztartási kütyünk, akkor próbálkozhatunk sima kókuszreszelékkel és sajtreszelőn lereszelt almával is, de kicsit darabosabb és szárazabb lesz a tészta.
2. lépés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat a hibiszkusz virág kivételével. A tészta omlósabb lesz, ha előre felverjük egy tálban az összes tojást, és úgy adjuk hozzá.
3. lépés
Simítsuk egy tepsibe a süteményt, és szórjuk meg a tetejét apróra vágott hibiszkusz virággal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.
Tipp:
Ha krémesebb állagra vágyunk, meglocsolhatjuk kókusztejjel vagy éppen ehetjük egy szép szőlőfürttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése