Hozzávalók két tepsi tallérhoz:
5 tojás
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg gesztenyeliszt
8 dkg eritrit
6 ek. holland vagy szerencsi kakaópor
0,5 dl víz
4 ek. kókuszzsír
1. lépés
A hozzávalókat a fenti sorrendben dolgozd össze.
2. lépés
A tésztából egy-egy evőkanálnyit halmozz sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kézzel vagy a kanállal nyomkodd szét.
3. lépés
Előmelegített sütőben kb. 150 fokon süsd meg kb. 30 perc alatt.
Tipp:
- Ha kókusztej készítés után visszamaradt, nedves kókuszreszelékből készíted, akkor 15 dkg gesztenyelisztet adj hozzá.
- Ha csak a feléhez teszel feleannyi kakaóport, akkor variálhatod a kétféle tésztát összekeverve, ld. a fenti fotón.
- Mákszemekkel is megszórhatod a tetejét, nagyon passzol hozzá.
Kedves Reni! Gesztenyeliszt helyett használható mandulaliszt? Kösziii
VálaszTörlésKedves Reni !Ez a recept éppen aktuális,van egy csomó kókuszreszelékem.De én is azt szeretném kérdezni,mivel helyettesíthetném a gesztenyelisztet.De nem csak most,hanem általába.Köszi a választ:Éva
TörlésSziasztok!
TörlésA gesztenyeliszt helyett ki lehet próbálni a mandulalisztet, az biztosan működni fog.
De még azt is el tudom képzelni, hogy semmi magliszt, hanem kevesebb tojást tesztek hozzá, és úgy sütitek meg. Legközelebb én is így próbálom ki!
Reni! Ez az a keksz, amit a klubban is megkostolhattunk? Nora
VálaszTörlésSzia Nóra! Igen, ez az :-) Annyi plusz volt a klubbeli kekszben, hogy kevertem még hozzá süthető étcsokicseppeket. Ha ilyet nem találsz, akkor 85% étcsoki darabkákat is lehet hozzáadni.
TörlésÜdv:
Reni
Sziasztok!
TörlésAzt szeretném megkérdezni, hogy nektek nem lett túl keserű a 6 e.k kakaópor miatt?
Gréta
Kedves Reni!
VálaszTörlésRemélem nem veszed tolakodásnak, ha leírom ide édesanyám egyik tapasztalatát a kókusztej készítés során kimaradt kókusz felhasználásáról.
Ő is sajnálta a sok kimaradt finom alapanyagot, és egyszer gondolt egyet, :) zsírpapírra szedte a nedves kókuszt majd rátette a kis cserépkályhájára. Ott az annak rendje, és módja szerint kiszáradt. Majd betette az aprítógépébe, amivel a magliszteket is készíti és megőrölte. Teljesen porrá!! Kapott egy jól felhasználható kókuszlisztet.
Remélem tudtam esetleg új ötleteket adni másoknak is. :)
Nagyon jó az ötlet, köszönjük szépen :-)
TörlésKedves Reni! Tegnap megcsináltam fél adag kakaós alapváltozatban, ma pedig citromosan. A kókusztejből visszamaradt kókuszreszeléket használtam. Víz helyett citromlét tettem bele, a kakaópor helyett pedig egy kis útifűmaghéjat, illetve a gesztenyeliszt helyett mandulalisztet használtam. Nagyon nagy sikere volt mind a két változatnak. :) Köszönöm az ötletet!
VálaszTörlés