2014. január 27., hétfő

Mindent bele tavasz! avagy egy hedonistahétfős paleo rizottó

Ha már a fehér karácsony elmaradásán csak úgy elegánsan átlibbent a tél, legfőbb ideje, hogy végre beköszöntsön a tavasz. (Egy hónapja sóvárogva megnézem minden adódó alkalommal az erkélyen méltatlanul magányos narancssárga napágyamat.) Na, addig is együnk valami igazán fincsit, csupa paleo alapanyagból és közben a bikiniszezonra készülve, mert hogy ettől egy grammot sem fogunk hízni, jóllakni annál inkább, és a narancsbőrünk sem jön elő újra, ha eddig már becsülettel tartottuk a paleo étrendet és ittunk hozzá elég vizet!


Bevásárlólista 4 adaghoz:
3 ek. kókuszzsír
10 dkg hagyományos füstölésű kolozsvári szalonna
1 csokor újhagyma / 1 szálat tegyél félre a díszítéshez

1 kaliforniai paprika (tudom, hogy nincs paprikaszezon, de ma beszippantott a piros színe!)
1 szép fej karfiol
1 ek. kurkuma
kevés bors
só szerintem nem kell hozzá a szalonna miatt, de ezt a Te ízlésedre bízom


1. lépés
Egy nagy serpenyőben forró zsiradékon, de mérsékelt láng mellett forgassuk át  párszor a felkockázott szalonnadarabokat, és pirítsuk ropogósra.

2. lépés
Mehet rá a felszeletelt újhagyma-zuhatag, pirítsuk meg ezt is folyamatos kevergetés mellett.

3. lépés
Most jön a kis kockákra vágott, és gyönyörű piros színével, étvágygerjesztő illatával csábító paprikahalom. Folyamatos kevergetés közben kb. 2 percig süssük.

4. lépés
Na most mehet rá az időközben megtisztított, felaprított karfiolrózsák morzsaléka. Ehhez mindig aprítógépet használok, 2 perc alatt kész a karfiolrizs állag. Ha nincs ilyen kütyüd, akkor egyszerűen csak késsel darabold minél apróbbra. Forgassuk össze, és mérsékelt lángon fedő alatt süssük kb. 3-4 percig.

5. lépés
Szórjuk meg a gyönyörű és finom paleo rizottónkat a kurkumával, borssal és egy szépen felszeletelt újhagymával.

TÁLALJUK ÉS ÉLVEZZÜK A ZAMATAIT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése