2014. január 16., csütörtök

Paleo Raffaello Szörnyecskék

Itt az ideje, hogy végre blogfelületre vessem ezt a spontán támadt, ám annál jobban bevált receptemet. Legfontosabb használati utasítása, hogy egyedül vétek elkészíteni, társaságban sokkal nagyobb móka!

 Hozzávalók 8 személyre:

15 dkg kókuszreszelék
10 dkg őrölt dió
1,5 dl kókusztej
5 ek. kókuszzsír
2 ek. eritrit
1 marék egész mandula

Dekoráláshoz: kókuszreszelék, szeletelt mandula, őrölt fahéj, aszalt gyümölcsök, mazsola, 85%-os feketecsoki darabok, dió, törökmogyoró és bármi más, ami eszedbe jut

1. lépés
A fenti sorrendben gyúrd össze az alapanyagokat, és tedd hűvös helyre. A lényeg, hogy 20 fok alatti hőmérsékleten álljon egy darabig, mert így válik keményebb, gyúrmázhatóbb állagúvá a kókuszzsír ilyen jellegének köszönhetően.

2. lépés
Szobahőmérsékleten 1-1 mandulaszemet beleágyazva gyúrmázzatok belőle mindenféle extrém és mókás formákat, fejeket, alakzatokat. Forgassátok kókuszreszelékbe, és jöhet a szörnyecske gyártás! Ennek még a kreativitás hiánya sem szab határt, valami mindenkinek sikerülni fog!



3. lépés
Mindenképp fotózzátok le a végeredményt, mert ugyanilyen arcokat soha többé nem fogtok összeállítani. Aztán neki lehet esni a majszolgatásnak! A maradékot hűtőben tartsd.

Jó szórakozást hozzá!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése