2012. október 23., kedd

Szalámis pizzakorong 10 perc alatt

Végre megvan!!! Szendvics helyett, reggelire-vacsorára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Örömmel osztom meg Veletek a receptet, én alig bírtam betelni vele, annyira jól sikerült és olyan nagyon, de nagyon finom! Becsomagolható, elvihető magunkkal és nem kell többé vajas kenyeret kenni a gyerkőcöknek és életünk párjának sem. Remélem, szeretni fogjátok Ti is!

Bevásárlólista 5 vaskos pizzakoronghoz:
6 ek. őrölt, héj nélküli mandula
6 ek. szezámmag
1/2 tk. szódabikarbóna
só ízlés szerint
1/2 dl víz
2 tojás felverve
10 szelet szalámi vagy kolbász
1-2 ek. kókuszzsír


1. lépés
Keverjük össze a hozzávalókat a fenti sorrendben a szalámi és a kókuszzsír kivételével.

2. lépés
Forrósítsunk kókuszzsírt egy serpenyőben. Tegyünk középre egy szelet szalámit, merőkanállal egy kis adag tésztát halmozzunk rá, és hagyjuk magától szétterülni, majd helyezzünk a tetejére is egy szelet szalámit.

3. lépés
Ha megsült, fordítsuk meg egy lapáttal, és süssük meg ugyanígy a többi pizzakorongot is. Ehetjük paradicsom- vagy paprikaszósszal megkenve, parmezánsajttal megszórva, friss zöldségkarikákkal megpakolva. Ahogy jól esik! :-)

Tippek:
  • Az őrölt mandulát otthon is készíthetjük egy aprítógép segítségével. 
  • Ha valamilyen fura okból nem fogynának el gyorsan a pizzakorongok, hűtőben tartsuk a tojás miatt.
  • Nem vagyok szalámiellenes, de nem is eszem minden nap. Azonban házi kolbásszal vagy szalonnakockákkal bármikor helyettesíthető, ha Te nem szívesen fogyasztanád.
Egy új TIPP - próbáljátok ki:
  • Elfogyott a szezámmag, ezért egy kicsit más összetételből készítettem a tésztát: 10 evőkanál mandulalisztet és 2 evőkanál tökmaglisztet kevertem össze a többi hozzávalóval. Nekem így sokkal jobban ízlik! Teszteljétek Ti is!!! 


Ha odafigyelsz az egészségedre és az alakodra, tudod, hogy az edzéseid önmagában nem elegendőek: 
a nők esetében 80%-ban 
az étrend befolyásolja a karcsúságunkat.

Ha jól jönne ehhez:

  • egy hatékony, szakszerűen összeállított finom étrend,
  • egyszerű, gyorsan elkészíthető receptekkel,
  • alapos, pénztárcabarát bevásárlólistával,
  • és mindennapos kérdezz-felelek lehetőséggel velem, gyere!



Indul a 21 NAPOS KARCSÚSÍTÓ ÉTREND CSAK NŐKNEK!





és add meg a szükséges információkat. 

Várlak, nemsokára kezdünk és együtt csináljuk végig mind a 21 napot!

Üdv:
Reni







    53 megjegyzés:

    1. Szia, ezt ki kell próbálnom :) Jól értem, hogy a két tojást külön felvered, és úgy adod hozzá a többi hozzávalóhoz? Vagy csak ráütöd a tetejére, és úgy kevered össze? Köszi!

      VálaszTörlés
    2. Szia Juci! Elore felverem a ket tojast, ugy omlosabb lesz a teszta allaga. Jo etvagyat, nagyon finom!
      udv:
      Reni

      VálaszTörlés
    3. Szia! Tegnap a vonaton olvasgattam ezt a receptedet, gondoltam hazamegyek ki is próbálom, így történt :)
      Nagyon tetszett és ízlett is, de az állaga meg sem közelítette a leírtakat,. Az a bajom, hogy amikor evőkanál van megadva mérőegységnek akkor nem lehet tudni mekkora az az evőkanál, púpos? csapott, olyan közepes stb...
      6nál ez már eléggé változó lehet és a lényeg, hogy nem hogy szétfolyt volna a tésztám hanem úgy kellett szétlapogatnom ebből kifolyólag elég száraz lett és persze egybe sütöttem meg az egészet így eléggé pizzaszerű lett a dolog.
      Egy kérdés, amikor azt írod evőkanál akkor azt hogy méred? :)

      Köszi

      Ági

      UI: nagyon tetszik a blogod, már nyomtam egy like-ot is afacbookon :)

      VálaszTörlés
    4. Szia Ági!

      Az evőkanál mércém inkább olyan laposan púpos :-) De ha az első merőkanál tésztát kiméred a tepsibe, és kicsit hagyod szétterülni, megsülni az alját, akkor könnyen meg lehet fordítani, és nem esik szét.

      Illetve ha túl szárazra sikeredik, a következő sütése előtt keverj még hozzá egy kis vizet.

      A szódabikarbóna a következő: tegyél hozzá annyit, amennyit írtam, mert attól lesz puha, levegős a tészta. A legtöbb recept mindenhez csak egy csipet meg késhegynyi szódabikarbónát ír, de az szinte semmit sem emel ezeken a magliszteken.

      Ha pedig nagyon szétesne, szakadozna a tésztád sütés közben, akkor keverj hozzá még egy tojást.

      Remélem, a következő alkalommal már tetszeni fog a végeredmény!!! És WELCOME in the club!!!!!!!!!!!! Szépülj, épülj és egyél még sok-sok paleo finomságot ;-)))))

      VálaszTörlés
    5. Kedves REnáta,
      december elején akadtam rá a blogodra, azóta szinte csak az itt található receptek alapján főztem. A férjem nem paleo, de minden innen származó repceptre azt mondta, hogy nagyon finom.
      Számomra nagyon fontos a paleo, mert érzem, hogy mióta (kb. 7 hónapja) eszerint étkezem, sokkal több az energiám, nőtt a teherbírásom.
      Ezer köszönet érte, hogy írod ezt a blogot. Bár én megvettem Elmira szakácskönyveit is, igazság szerint a blogodból legalább annyit merítek, mint az ő "szakkönyveiből".
      Szóval még egyszer köszönet.
      V.Krisztina

      VálaszTörlés
    6. Szia Kriszta! Nagyon örülök, hogy tetszik, és KÖSZÖNÖM, külön jól esik a visszajelzésed!!! Nagyevő vagyok, imádom az ízeket, a jóllakottságot, és ezt az életmódot a legkevésbé sem "vegetáló diétának" tekintem a saját receptjeimnek köszönhetően. Örülök, hogy így éled meg Te és a férjed is!!!

      VálaszTörlés
    7. Szia!
      Most készítettem el annyi változtatással, hogy 6 ek. őrölt mandula helyett csak 3at tettem bele és még 3 ek. lenmaglisztet.
      Feltétnek tejfölt, bacont és lilahagymát tettem rá. A só így sok volt, fele ennyi is elég lett volna, de egyébként nagyon finom lett, párom előtte ráncolta a homlokát, hogy már megint este 10kor valami receptkísérletezéssel büdösítem be a szobát, aztán megkósolta, és pillanatok alatt bekapott egyet:D köszönet a finom receptért!

      VálaszTörlés
    8. Nagyon örülök, hogy ízlett, és ugye hogy ripsz-ropsz kész? :-) A tejföl kivételével én is szoktam rá bacon-t tenni, de az tényleg elsózhatja. Minden jót Neked!!!

      VálaszTörlés
    9. Szia,

      Kezdo paleos vagyok, azt olvastam, hogy a felvagottakat inkabb hanyagolni kell, konkretan a virslit emlegettek, hogy mennyi odanemillo osszetevokbol all. Szalamibol barmilyet ehetunk? Mire kell odafigyelni, amikor megvasaroljuk?

      Koszi szepen,
      Bogi

      VálaszTörlés
    10. Szia Bogi! Igen, jól olvastad, a feldolgozott húskészítmények sok adalékanyagot tartalmazhatnak. Ezért javasoltam a recept tippjeiben a házi kolbászt, szalonnát. A szalámi nálam is kompromisszumos választás, nagyon ritkán szoktam enni.
      Minden jót, és kitartás, nemsokára megtapasztalod a sok-sok előnyét ennek az étrendnek!!!
      Reni

      VálaszTörlés
    11. Szia, épp most kezdem a paleot, ráadásul úgy,hogy vega voltam 11 évig! :-) változásra van szükségem,érzem. A kérdésem az lenne,hogy hol lehet venni jó minőségű házi kolbászt,sonkát Budapesten? Előre is köszönöm a választ, nagyon jó a blogod, már régóta olvasgatom! Tündi

      VálaszTörlés
    12. Szia Tündi! Örülök a döntésednek, szüksége van a szervezetednek a változásra, nem véletlen, hogy Te is érzed! Épp ma írtam a füstölt húsfélékről, olvasd el a mai blogbejegyzésemet (ha ráklikkelsz a fejlécre, egyből bejön). Szívesen segítek, írj nyugodtan akár ide, akár a FB-ra privát üzenetet! És hajráááááááááá!!!
      Üdv:
      Reni

      VálaszTörlés
    13. Szió!
      Nagyon megörültem ennek a receptnek ezért gyorsan meg is csináltam tegnap. Valamit viszont elronthattam mert ehetetlenül sós lett :-( A "tészta" nagyon szépre sikeredett, kétszer is megnéztem mennyi só kell bele, egy teáskanállal irtad, igaz? Ennek ellenére szó szerint ehetetlen..nem szeretném kidobni, van ötleted hogy "segíthetek" rajta már megsült állapotban? Mivel tudnám semlegesiteni a sós ízt? Válaszodat előre is köszönöm! Ági

      VálaszTörlés
    14. Óh, nagyon sajnálom, hogy túl sós volt. Pedig már így is visszább vettem a sóadagot. Lehet, hogy sonkával vagy vmi más húsfélével sütötted egybe, és az volt nagyon sós? Egyszer megcsináltam füstölt fekete erdei sonkával, nekem az volt túl sok... Megmentő tippem nincs, inkább legközelebb csak fele annyi sóval készítsd, kísérletezd ki, mennyire van szükséged.

      VálaszTörlés
    15. Szia! Párom vega- paleos. Szerinted szalàmi helyett mit használhatnék? Köszönöm előre a válaszod :) Noémi

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Noémi, hagyjátok ki egyszerűen a húsfélét belőle, és pl. egy szép vékony szelet gombát tegyél a helyére.

        Törlés
    16. Szia Kedves Renáta!
      Most kezdtem el a paleo étrend szerinti táplálkozást, nem kimondottan fogyókúrás, inkább egészségügyi okokból (pajzsmirigy problémám van). Az elmúlt egy hétben lázasan kerestem a megfelelő recepteket, ami gyorsan elkészíthető és nem kell nélkülöznöm azokat a dolgokat, amiket eddig is szerettem. Most találtam rá az oldaladra és nagyon sok klassz receptre - imádom a kenyérlángost -. A hét végén néhányat ki fogok próbálni!

      VálaszTörlés
    17. uh, ez nagyon-nagyon jó cucc :) :) ...kipróbáltam és csak ajánlani tudom...NYAMM
      Niki

      VálaszTörlés
    18. Sziasztok,
      Még csak pár napja ismerkedem a paleo-val és bizony nem könnyű az átállás, még így sem, hogy inzulinrezisztencia miatt már 2 hónapja teljesen kiiktattam a cukrot és a finomított liszteket.
      Szóval megsütöttem néhány paleo kenyeret, egyik rosszabb lett, mint a másik... és étvágytalanul, már-már undorral gyűrtem le ezeket a tojásfehérjehabtól duzzadó magos borzadványokat.
      Nade ez a recept... ez nagggggggyon ott van! Végre valami fogamra való!
      És a fokhagymás paleo lángost is megcsináltam tegnap, és iiiiiigeeen!!!!!
      Nagyon hálás vagyok érte, egy kis löketet adott, hogy tovább-tovább...
      Köszönöm.

      VálaszTörlés
    19. Csak így tovább, hajrááá!
      A szalámiban is sajnos van cukor, ezért Neked inkább valami jó házi kolbásszal vagy hagyományos füstölésű kolozsvári szalonnával ajánlanám!!! Jó étvágyat minden új finomsághoz!

      VálaszTörlés
    20. Ez volt az elsö paleos kajám, és valami csodás... Kicsit sokalltam a sót, legközelebb csak módjával, de imádtam :)
      Most kotyolgatom a friss, üde paleo tejeskávém. :) Imádooom :) Üdv., Zsófi

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. :-))) Egyébként Te inkább édesszájú vagy? Lehet, hogy azért találtad sósabbnak, már megfigyeltem valami ilyen szabályszerűséget...

        Törlés
    21. Ja, és azt is elmondanám, hogy most sül a mákos-banános pitém :)
      és "kortyolgatom" helyesbítek :)

      VálaszTörlés
    22. sziasztok, én most csináltam, de kicsit keserű lett. 3 ek szezámmag+ 3 ek darált szezámmag került bele.

      VálaszTörlés
    23. Szia!
      Ha őrölt mandulát és nem mandulalisztet használok, akkor nem változik a mennyiség? Azt olvastam, hogy általában nem ugyanannyit kell használni az őrölt magokból, mint lisztjeikből, az olaj tartalmuk miatt..
      Üdv:
      Niki

      VálaszTörlés
    24. Bocsánat, még egy kérdés: a szezámmag őrölve, vagy egyeben megy bele? Köszi!
      Niki

      VálaszTörlés
    25. Szia Niki! Én őrölt mandulát használok hozzá, a fenti mennyiség tökéletes szerintem! A szezámmag egyben megy bele (jó kis nyelvtörő felelet) Sok sikert hozzá!!!

      VálaszTörlés
    26. Szia! A mandulát darálás előtt megtisztítod a barna héjától? Ha nem, nem lesz keserű? Tegnap vettem mandulát úgyhogy semmi nem választ már el az új étrendtől, jöhetnek a finomságok. Köszi előre is a választ.
      Anna

      VálaszTörlés
    27. Anna, pontosítottam a receptben is ezt, őrölt mandulát és héj nélkül szoktam használni, mert az egészségesebb. De ha most nem tudod lekapirgálni róla, még nem jelent problémát, csak rendszeresen ne használd így. Blansírozott mandula a legjobb, otthon is elkészíthető, de én inkább megtisztítva veszem, és aprítógépben finomra őrlöm.
      Jó főzőcskézést!!!

      VálaszTörlés
    28. Reni,

      hol veszed nagy kiszerelésben a magokat és az aszalt gyümiket?

      köszi,
      Kaposi Tündi

      VálaszTörlés
    29. Hello Tündi! Zöldségpiacon veszem, kimérve kapható majdnem minden. Más forrásról még nem hallottam, de ha valaki igen, akkor vevő vagyok én is rá!!!

      VálaszTörlés
    30. Mandulám nem volt itthon, paleo mandula túlélőmixszel (ezt így kell írni?) csináltam. Ezt beírom a füzetembe is, nagyon bejött. Köszi! :)

      VálaszTörlés
    31. Szia Reni!
      Remek ez a blog . Bevallom nem vagyok egy konyhatündér. Azzal beszéltek rá a paleo
      diétára,hogy itt nem kell bűvészkedni. Sok receptedet kipróbáltam, így más is lett a véleményem. A saláta, főtt tojás, párolt hússzelet bűvköréből ragadtál ki, de ez a sok
      mandula és társai az anyagi romlás.Őrölt lenmaggal helyettesíthető a mandula liszt
      fele vagy a lenmag nem is fogyasztható a diétában?
      Válaszodat előre is köszönöm. Szia ! Kati

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Szia Kati! Köszönöm a kedves visszajelzést, és örülök, ha tudok segíteni paleózni Neked is. Próbáld ki az őrölt lenmagot, én nem szeretem az ízét, de valóban olcsóbb, mint a mandula. Vagy tehetsz egy kísérletet szezámmagliszttel is a mandula helyett. Egyiket sem próbáltam még, de el tudom képzelni, hogy működhet.
        Minden jót Neked!
        Reni

        Törlés
    32. Kedves Reni!
      Köszönöm szépen a sok ötletes receptet.Ma pizzakorongot reggeliztünk (eredeti recept szerint, mert rengeteg szezámmag van itthon) - valóban nagyon finom! Kezdő paleózó vagyok, de 1,5 éve IR diétát tartok. Remélem, nem lesz gond az átállással.
      Üdvözlettel, Lívia

      VálaszTörlés
    33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      VálaszTörlés
    34. Kedves Reni,
      köszönöm az ötletet, én is a kezdők közé tartozom, de nagyon élvezem az új kihívásokat :) A receptedben a mandula helyett 3 ek lenmaglisztet és 3 ek zabpehelylisztet használtam, így is nagyon finom lett és külön tetszik az állaga, tuti, hogy rendszeresen fogom készíteni, mert pillanatok alatt megvan és költséghatékony is :)
      Üdv, Szilvi

      VálaszTörlés
    35. megcsináltam kolbászkarikákkal. belekevertem a lisztekbe egy kis utifűmaghéjat is. tegnap ez volt a reggeli. nagyon finom volt. köszönöm a receptet. üdv: Gabi

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Szívesen, Gabi! További jó kísérletezgetést Neked!

        Törlés
    36. Szia Reni!

      Két hete kezdtem el a paleót egészségügyi okokból. Nagyon tetszik, élvezem a sütést-főzést az új alapanyagokkal. Remélem, hatásos lesz a másfél éve kezelhetetlen vashiányommal szemben ez az étrend. (Korábban semmi bajom nem volt, az okára nem jött rá egyik orvos sem.)

      A pizzakorongot az extra tipped alapján mandulaliszttel és tökmagliszttel csináltam házi kolbászkarikákkal. Isteni lett, máskor is biztosan elkészítem!!
      A mákos-banános pitét meg ma délelőtt sütöttem meg, az is nagyon a kedvemre/kedvünkre való. :)
      Köszi a recepteket!
      Üdv,
      Flóra

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Vashiányosnak tipp: gluténérzékenységet néztek már? Nekem is sok év vashiányos vérszegénység után jutott eszébe a hematológusnak... és sajnos a glutén miatt indult autoimmun folyamat révén ellaposodott bélbolyhokon keresztül nem szívódik fel a vas, innen a vérszegénység.

        Törlés
    37. Ez nagyon zseniális ötlet már rengetegszer elkészítettem, épp amilyen maglisztem van itthon, abból + sonka + házikolbász. Nagyon jó. Gyors, laktató, néhány napig hűtőben folpackba csomagolva eláll. Köszi az ötletet - Zsuzsa

      VálaszTörlés
    38. Szia Reni,
      annyira örülök, hogy a blogodra találtam, mert Te általad kaptam kedvet a paleos dolgok sütésére, főzésére. Sorra készítem el a blogodon található ételeket. Közben elég sűrűn forgatom a könyvedet is.
      Szuper ez a pizzakorongos recept, én a tökmaglisztes változattal készítettem, és tettem bele fokhagymát is.
      Eddig bajban voltam, mert annyira egyhangú volt a hagyományos étkezésnél a reggelizés. Péksütemény, ilyen-olyan szalámis szendvics, de amióta a Te receptjeidet olvasom, nézem, készítem, azóta meglepődöm, hogy mennyiféle étel kerülhet a reggelzéshez is az asztalra.:))
      Köszönet minden receptért, ötletért!
      Üdv,
      Andi

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Szia Andi! Nagy öröm a leveledet olvasni, mert Te is azt írod, hogy a hagyományos reggelikkel szemben mennyi újdonság és finomság kerül az asztalodra! Hatalmas gratula, hogy így éled meg, és hajrááá továbbra is!
        Üdv:
        Reni

        Törlés
    39. Szia Reni,

      mandulalisztet mivel helyettesíthetem, illetve milyen arányban? Tökmag,- lenmag,-szezám,-kókusz lisztem van készleten :)

      Köszi előre is, remek a blog!!!

      üdv,
      Kata

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Szia Kata! Én a szezámlisztre szavaznék, helyettesítsd 5 evőkanálnyi mennyiséggel, mert a maglisztek szárazabbak, mint pl. az őrölt mandula, jobban felszívják a tojást.
        Üdv:
        Reni

        Törlés
    40. Reni, a könyvedben ugyanennél a receptnél hiányzik a tojás a leírásból.... Vagy én nem látok rendesen? Ugye kell bele a két tojás, mint ahogy itt a blogon olvasható?

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Szia Nóra! Köszi a kérdést, igen, kell bele. Már jeleztem én is a kiadónak, hogy ott ez kimaradt, a következő utánnyomásnál már beleteszik. Sajnálom, és így készítsd Te is, 2 tojás kell még hozzá.
        Üdv:
        Reni

        Törlés
    41. VÉGRE, VÉGRE!!! EGY KLUB, ami csak a miénk, ahol fókuszban a fogyás és a hízás. Sok hasznos, Rád szabott javaslat, újabb mintaétrendek! Gyere! http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2014/01/indul-paleohedonista-klub.html

      VálaszTörlés
    42. próbáltam..szétesik, morzsálódik..nem sikerült :(

      VálaszTörlés
    43. Szia!
      Csicseriborsóliszt jó lehet ebbe a receptedbe?
      Köszönöm szépen: Zsuzsi

      VálaszTörlés
    44. Kedves Reni !
      Szeretnék a csoport tagja lenni.
      Mit kell tennem ?
      Üdv.Éva

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Kedves Éva!

        Vérlak itt szeretettel: https://www.facebook.com/groups/postareniklub

        Üdv.
        Reni

        Törlés