Ha tehetném, minden nap ezt enném. Gyere, lesd el, én hogyan készítek
igazán szaftos, ízletes, gusztusos pörköltöt.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 ek. kókuszzsír
1 nagy fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. fűszerpaprika
4 ek. paradicsomlé (natúr, cukormentes)
2 ek. dijoni mustár
50 dkg kakas- vagy csirkeaprólék (pl. mell ill. comb kifilézve, 4*4
cm-es darabokra vágva, zúza, láb, stb.)
½ tk. őrölt kömény
1 egész babérlevél
1 nagy csipet friss vagy 1 tk. őrölt kakukkfű
frissen őrölt feketebors
0,5 liter víz
0,5 ek. parajdi vagy himalája só
Egy vastag falú, széles lábasban felhevítjük a
zsírt, megpároljuk rajta a hagymát és zöldpaprikát, majd a tűzről lehúzva
belekeverjük a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a mustárt. Mérsékelt tűzön
hozzáadjuk a húsdarabokat, és jól átkeverjük. A só kivételével az összes
fűszert beletesszük, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt, nagyon alacsony hőfokon
kb. 1 órán át főzzük. Időnként finoman átkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá
még vizet. 1 óra után levesszük róla a fedőt, és így főzzük még kb. 20 percig,
hogy igazi szafttá sűrűsödjön a főzőlé. Végül megsózzuk. Ügyeljünk rá, hogy ne
égjen le, ha szükséges, öntünk rá menet közben még egy kis vizet.
Köretként én most paleo tésztával és házi paleo csemegeuborkával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá, ha kipróbálod a receptemet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése