Ezt a szezonális és egyszerű, de nagyszerű fogást készítettük el Nyíregyházán, múlt pénteken, amikor a kizárólag helyi termékeket felkaroló Kosár Közösség vendége voltam. Íme, a recept, készítsd el Te is, minden kapható most hozzá a piacon, hentesnél!
Hozzávalók 2 adaghoz:
45 dkg vegyes zöldség, pl. sütőtök, gomba, cékla, brokkoli
8 dkg hagyományos füstölésű húsos szalonna apró kockákra vágva
1 fej lilahagyma felkarikázva
8 dkg hagyományos füstölésű kolbász felkarikázva
0,5 tk. őrölt kömény
0,5 tk. pirospaprika
1 tk. kakukkfű
2 tojás felverve
2 dkg kemény sajt (pl. parmezán, pecorino, grana padano, stb.)
1. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és ha szükséges - pl. a
brokkolit, céklát - lobogó vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy lefedhető serpenyőben mérsékelt lángon, gyakori kevergetés közben
kiolvasztjuk a szalonnakockák zsírját, és aranybarnára pirítjuk rajta a
hagymaszeleteket. Rátesszük a kolbászkarikákat, majd a zöldségdarabokat és a
fűszereket is.
3. Fedő alatt mérsékelt lángon puhára pároljuk a zöldségeket. Vizet nem
szükséges aláönteni, a fedő alatt a zöldségek engednek egy kis levet.
4. Erős lángon összeforgatjuk a felvert tojásokkal az egytálételt,
megszórjuk a sajttal, és hagyjuk ráolvadni. Frissen, melegen fogyasztjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése