2012. december 12., szerda

Kéthetes paleo mintaétrend karcsúsodáshoz



Kedves lélekben NEM túlsúlyos, fogyni vágyó olvasóm! Éppen két hét van még az ünnepekig, ami pont elég ahhoz, hogy szemmel látható karcsúsodást érhess el a paleo étrend segítségével. Összeállítottam egy étrendjavaslatot hozzá: finom és egészséges krémlevesek, sültek, saláták, nasiként a verhetetlen Mákos-banános pite és így tovább! Teszteld!!!

ARANYSZABÁLYOK:
  1. Liszt-, hüvelyesek-, tejtermék- és cukor nélküli finomságok sora vár Rád! Ez a titka, hogy gond nélkül leolvadjanak rólad a fölösleges kilók! 
  2. Az étrendbe minél kevesebb édes ízt fogunk belecsempészni, mivel ez manipulálhatja az éhségérzetet. Cserébe viszont annyi Mákos-banános pitét  ehetsz, amennyi csak jól esik.
  3. Most a kompromisszumos paleo ételeket hanyagolni fogjuk, hogy minél rövidebb idő alatt belekóstolj a karcsú derék, lapos has, és csinos sziluett okozta boldogságba!!! Amit ne egyél: parmezán- és egyéb kompromisszumos sajtok, aszalt és nagyon édes gyümölcsök (pl. szőlő, datolya, füge). 
  4. Mértékkel fogyasszuk a kókusztejet, olajos magvakat is.
  5. Az alapanyagokat időben szerezd be, így nem lesz gond a főzés sem. 
  6. Az egyszerűen követhető és max. fél órát igénybe vevő elkészítést a receptekre kattintva olvashatod.
  7. Részesítsd előnyben a CITROMSÁRGA színt ebben a két hétben. A szín energiái segítségével még gyorsabban és gördülékenyebben fogyhatsz. Tegyél egy kosár citromot a konyhaasztalra, sárga szalvéta, tányér, asztalterítő, stb. is jöhet! A kék színt (ruhában is) felejtsd el, mert az konzerváló hatással bír.

JOLLY JOKER-EK: ezeket bármikor fogyaszthatod, és ne is fukarkodj velük. Mindhárom felgyorsítja a fogyást, a méregtelenítést.
  • Mákos-banános pite
  • CITROM!!! Nem viccelek! Minden ételedet, amihez passzol, ízesítsd vele. Az egyik legjobb zsírégető!
  • Napi 3 liter víz: ebbe is jöhet frissen facsart citromlé vagy citromkarikák. 

REGGELI tippek: elsősorban a tojás és zöldségek kombinációt javaslom, mert ez sokáig kitartó jóllakottság érzetet garantál és valóban tápláló. A tonhal reggelire szintén . Ha két almát megeszel reggelire, az is jó, bedobhatsz hozzá pár szem natúr kesudiót is. Ez is laktatóbb lesz így a magnak köszönhetően. De csínján kell most bánni a gyümölcsökkel és a magvakkal, tudod!
EBÉD ötletek: ehhez VAGY egy zöldségkrémlevest és a Mákos-banános pitét ajánlom, VAGY egy tojás vagy hús alapú főételt zöldségkörettel. Használd ki a fűszerek zsírégető hatását is, a gyömbér (akár teaként is) és a chili különösen hatásos! ITT olvashatsz róluk bővebben!


VACSORA javaslatok: könnyű és finom, de itt már nem a jóllakottság dominál. Ha jólesik, akkor egy tányér zöldségkrémlevest is ehetsz, vagy valamilyen egyszerűbb ételt. Gyümölcsöt ne, attól éhes leszel!
vagy bármilyen könnyebb étel az ebédjavaslatok közül!



Ha odafigyelsz az egészségedre és az alakodra, tudod, hogy az edzéseid önmagában nem elegendőek: 
a nők esetében 80%-ban 
az étrend befolyásolja a karcsúságunkat.

Ha jól jönne ehhez:

  • egy hatékony, szakszerűen összeállított finom étrend,
  • egyszerű, gyorsan elkészíthető receptekkel,
  • alapos, pénztárcabarát bevásárlólistával,
  • és mindennapos kérdezz-felelek lehetőséggel velem, gyere!



Indul a 21 NAPOS KARCSÚSÍTÓ ÉTREND CSAK NŐKNEK!





és add meg a szükséges információkat. 

Várlak, nemsokára kezdünk és együtt csináljuk végig mind a 21 napot!

Üdv:
Reni



111 megjegyzés:

  1. Tök jó ez az összeállítás!
    Csak egy megjegyzésem lenne: sajnos nem lehet garantálni, hogy 2 hét paleózás alatt akármennyi fogyás is elérhető. Vannak kevésbé szerencsések, akiknél lassabban indul be a dolog. Ismerőseim közül többen is vannak, akik bár szigorúan betartották a paleót, hetekig nem fogytak egy grammot se. De a hosszútávú paleózás meghozza eredményét, azt lehet garantálni:) Csak türelem! Aki most elkezdi, húsvétra tuti formásabb lesz!

    VálaszTörlés
  2. Szia Jutkaditka! Örülök, hogy tetszik! Fura, amit írsz a hetekig paleózó, de egy grammot sem fogyó ismerőseidről, én ilyet még nem tapasztaltam a környezetemben... Lehet, hogy nem volt rajtuk annyi felesleg? Vagy túlzásba vittek egy-egy ételt, pl. édes gyümölcsök? Jóllakottság érzete után is ettek még? Nem ittak elég vizet? Nem ettek zsírégető fűszereket, gyömbért, chilit, nem használtak sok citromot? Csak tippelek, tényleg nem jellemző ez. Nálam 3 éve kezdődött az életmódváltás, és az első 2 hét pont arra volt jó, hogy lapossá váljon a hasam végre, és egy mérettel kisebb farmerem legyen! Azóta esküszöm a krémleves + mákos süti kombóra is! 3 hónap alatt össz. 15 kilót fogytam, tartósan. A környezetemben lévők is megszabadulnak a felesleges méreganyagoktól a paleo hatására, és szépen beindul a fogyás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reni!
      Milyen krémlevesre gondolsz?

      Törlés
    2. Szia! Most látom a kérdésed, bocsi :-) A fenti listában főleg a zöldségkrémlevesekre gondolok! Mindegyik tartalmas önmagában is, és a mákos pitével kiegészítve garantált a jóllakottság.

      Törlés
    3. Szia Reni :)

      En csak januar ota lettem paleos (95%-osan egyelore meg ;) ), Szuleim mar evek ota, nekik nagyon jol megy, sok gondjuk bajuk elmult.. allergia, erosen lathato visszerek, apukam melanomaja ami feltehetoleg rosszindulatu volt.. szoval nagyon hiszek benne!
      En is elsosorban az egeszseg miatt alltam neki, es nagyon tetszik, bar nagyon nehez volt, mert Olaszorszagban elek, es imadom/tam a tesztat! Mar januar ota nem eszem ilyesfajta szenhidratot, sem olyasmit amit a Paleo "tilt" ... Megsem fogyok... azert irok Neked, most olvastalak el.. most latom, valoszinuleg nem jol paleozom...le tudnal irni nekem pl egy nem tul nehezen osszellithato napi etrendet? ha nem gond es idoigenyes Neked :)
      Azt hozza tennem, van egy pici lanyom (3eves) es mellette nem igazan van idom (sem energiam) allandoan a konyhaban allni es kiserletezgetni :((
      szensavas vizet lehet inni?

      Koszonom elore is valaszod! :)

      Szia, Laura .

      Törlés
  3. Én is a kivételekhez tartozom, akik erősítik a szabályt! :) 2 hónapja paleozom, és 2 kilót fogytam. :( Pedig betartok mindent .Keveset ettem, sokat ittam, nem ettem mást, imádom és alkalmazom a csilit, gyömbért. Az lehet a nyitja, hogy én előtte sem ettem gyakran tésztát, sütit, minimális édességet fogyasztottam. Nálam csupán a tej és tejtermékek elhagyása volt az új. Ez okozhatja a stagnálást.
    Örülnék, ha mások is leírnák tapasztalataikat a témához!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! Sajnos én is csak nagyon lassan haladok a fogyással. Már évek óta nem eszem fehér lisztet, cukrot, zabpehely és tej viszont terítéken volt szinte minden nap a paleolit étrend bevezetése előtt. Szerintem a szervezetem már hozzászokott a kevés és cukor illetve lisztmentes táplálékhoz, ezért nem nagy változás neki a paleo életmód. Ennek ellenére nem hagyom abba természetesen, de a gyors fogyás nálam is elmaradt.. 2 hónap alatt olyan 2 kiló minusz... ez tul.képpen semmi... :-(

      Törlés
    2. Én 85 kiló voltam. Teljes mértékig betartottam a paleo szabályait, 3 hónapig mégsem történt semmi. Azután 2 hónap alatt leadtam 13 kilót, azóta is tartom a súlyomat. Ne add fel, eljön a Te időd is, megéri türelmesnek lenni.

      Törlés
    3. A paleó életmód része a mozgás is.
      Nekem 4 hónap alatt volt 16 kiló mínusz. Napi 1 óra intenzív mozgással.

      Törlés
    4. 2 hete paleozók, mivel nem szeretem az édességet és idáig sem ittam cukros italokat, csak a tejtermék elhagyása okoz kisebb problémát. Most úgy érzem, hogy nem éri meg ennyi áldozatot sem hoznom, mert híztam 1 kilót mióta csinálom... Állandóan megy a hasam, pedig előtte sem ettem sok szénhidrátot. Lehet, hogy mindenkinek jó ez az életmód, de én abba a kis százalékba tartozom akinek csak rosszabb lett...

      Törlés
  4. És az énképetek FEJBEN milyen? Nőiesen csinos? Vékony? Teltkarcsú?

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Én 159 cm és 55-56 kg voltam, most 50,4 vagyok. 9 hónapja kezdtünk átállni paleóra, 5 hónapja tartjuk szigorúan. Lehet, hogy nem én vagyok a legjobb példa az étrend hatékonyságának bizonyítására, mert közben izmosodtam is, és a sportra is lehet fogni az eredményt, viszont a barátomról észrevétlenül leolvadt 10 kiló úgy, hogy ülőmunkát végzett, és semmit nem sportolt. Most a testalkatunknak megfelelő ideális súlyunkat tartjuk mindketten. :) Ja, és hivatalosan mindketten egészségesek voltunk, ennek ellenére annyi pozitív változás történt, hogy összeszedtük őket egy listába.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) lehet kivancsiskodni mi van a listaban? :)))

      Törlés
  6. Az is lehet talán a kezdeti nem-fogyás oka, hogy ha valaki már ezer és egy fogyókúrát kipróbált élete során, és a szervezete hozzá van szokva a "hóbortokhoz". Kitart, és gondolja, majd csak visszaáll a régi rend hamarosan:) Szóval a lassan fogyóknak is kitartást a paleózáshoz! Megjön az eredmény, ha lassan is, és tartós lesz!

    Én nem fogyás miatt kezdtem paleózni, hanem betegségek miatt, de jelentős túlsúlyom volt (170 cm, 93 kiló). Fél év alatt 25!!! kilót fogytam, és jól érzem magam, de a környezetemben egy csomóan aggódnak az egészségi állapotom miatt (szerintük már kórosan sovány vagyok:) Pedig a magasságomhoz 60 kiló lenne az ideális, és ott még nem tartok:)

    VálaszTörlés
  7. A paleo étrenddel nem maradnak el a sikerélmények, az tuti!!! SZÓVAL HAJRÁÁÁÁ MINDENKI!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Renata Posta! Én igaz nem a paleoval, de 35 kilód adtam le bő fél év alatt. 2 éve tartom. Azt nem mondom, hogy tejesen paleos vagyok, de mostanában egyre több paleos ételt eszek. Most éppen van rajtam 3-4 kiló plusz, ami nagyon ragaszkodik. Gondoltam teszek egy próbát, betartom a diétás mintaétrendedet, hátha lemenne az a pár kiló. Lenne egy krdédem: felsoroltál néhány ételt, amiket bármikor lehet fogyasztani. Köztük van a már tesztelt mákos-banános pite. Ha jól számoltam, 10 dekában olyan 300 kalória van, és 14 g ch. Nem túl nagyok ezek az értékek? Mert ugye egyszerre 10 deka nekem kevés. Attól tartok, ha büntetlenül eszek belőle egyszerre olyan 20 dekát, akkor meghiúsítom vele a célomat. Válaszodat köszönöm...
      Zsuzsi!

      Törlés
    2. Szia
      sgits légyszi nekem,mond el hogyan sikerült 35kg fogynod????nekem is kellll:-((

      Törlés
  8. Nekem nagyon gyorsan eredmenyt hozott, 6honap alatt 14 kgot fogytam, most a 170 cm es magassagomhoz 54,5 kg vagyok, ami egy kicsit keves es sokak szerint korosan sovany vagyok. Viszont nem tudok egy grammot sem visszahizni nekem ez a legmagyobb bajom

    VálaszTörlés
  9. Nekem a paleós doki (dr. Tóth Csaba) azt ajánlotta, hogy ha nem akarok tovább fogyni, egyek sok zsírosat és gyümölcsöt. Mondjuk azóta posztolt olyan cikket, hogy a gyümölcsfogyasztás is káros (a fruktóz miatt), és napi 1 almánál nem jó többet enni. De én azért eszek minden nap banánt, télen narancsot, mandarint, ananászt, kiwit.
    A 2. Szendi-féle paleós szakácskönyvben van több oldal arról, hogy a soványok mit egyenek többet, hogy ne fogyjanak tovább.

    VálaszTörlés
  10. Igen azt olvastam én is, de ugyanakkor mostanában arról van szó, hogy a sok magfogyasztás sem jó, mert azoknak is a héja tele van fitátokkal, amik gátolják a vitaminok felszívódását........
    Néha kezdek besokalni ezekkel a dolgokkal kapcsolatban én már nem foglalkozom ezekkel, egyrészt lehetetlen mindent dekára pontosan betartani, másrészt nem akarom hogy az evés átmenjen egy görcsös erőlködésbe és tiltásba, szabályokba.

    Úgy vagyok vele, hogy amikor megéhezem eszem, azt amit megkívánok és olyan mennyiségben, hogy pont jól lakjak. Pont ettől jó ez a táplálkozás, hogy érzem mikor elég, és nem lehet csak húson élni, nem szabad, hogy megundorodjak bármitől is. Igenis az ember szereti a változatosságot, a sokféle ízt, ugyanúgy az édest is mint a fűszerest. Nem lehet ennyire lekorlátozni és főleg nem kell, hogy bűntudatom legyen, amiatt, ha ma megettem 3 vagy 4 banánt, mert úgy esett jól, holnap lehet nem kívánok egyet sem. Ma egy kicsit több édeset, holnap húst hússal. A lényeg hogy öröm legyen ez az életmód, hogy ne érezzek kényszert és megvonást csak izgalmas változatosságot. Szóval én azt vallom, nem szabad hogy egy nagy görcsölésbe menjen át az egész, hogy mindent dekára pontosan be kell tartani. Legyen meg az alapelv, a hit és a szemlélet a többit érezni, fogjuk, hogy mire van szükségünk, mi az ami a hasznunkra van és mi az amit nem kívánunk.

    VálaszTörlés
  11. Teljes mértékben egyetértek Sengával!!!

    VálaszTörlés
  12. Welcome in the club, Csajok ;-) Éljetek harmóniában önmagatokkal, és éljenek az egészséges asztali örömök!!!

    VálaszTörlés
  13. Szerinem aki nem kezd el rögtön fogyni, annak egy picit alulmüködik a pajzsmirigye. Elegendö phormon nelkül nincs fogyas. Kell egy kis idö amig a pmirigy atall az uj etrendre es azutan megindul a fogyas is...

    VálaszTörlés
  14. Olyan paleos étrendet nem tud valaki, amivel hízni lehetne? :-)

    VálaszTörlés
  15. Kata, ha tudsz, gyere a Facebook csoportomba ezzel a kérdéssel! Ott részletesebben írtam róla, és sokan járnak hasonló cipőben, jobban tudnak segíteni a véleményükkel! Itt találod: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=562453100449661&set=pb.339955649366075.-2207520000.1360612051&type=3&theater
    Üdv:
    Reni

    VálaszTörlés
  16. Kedves Renáta!
    Én is attól szenvedek,hogy nem fogyok,hiába tartom be a "szabályokat"!Mit csinálok rosszul?Kérlek Segíts!!
    Judit

    VálaszTörlés
  17. Judit, tudsz nekem pl. a Facebook-on keresztül privát levelet írni? Úgy gyorsabban tudnám kibogozni, mi lehet az oka. Bocsi, hogy csak most reagálok, tudom, hogy ez mennyire fontos téma! Segítek mindenben, amiben csak tudok, és sikerülni fog Neked is ;-)

    VálaszTörlés
  18. Bár én nem "Judit vagyok, sztem az ételtársítás nagyon fotos, hogy mit -mivel eszel...én 1 évig paleóztam, aztán megállt minden fogyás. Utánna olvastam, fontos, hogy hogyan társítod az ételeidet, nem csak az ész nélküli fehérje- és egyéb miegymás tömése magunkba. Szóval ételtársítás hölgyeim, akár paleó módra!!!! Keressetek rá az interneten, persze a gabona- és tejtermékek kihagyásával kell figyelembe venni.

    VálaszTörlés
  19. Tényleg ennyire "hatásos"ez a paleo étrend?

    VálaszTörlés
  20. Tényleg :-D Olvasd el, én mit köszönhetek neki: http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/saj%C3%A1t%20sztorim

    VálaszTörlés
  21. Jók a receptek. Egyet felejtettél el. Az edzést! Edzés nélkül is beindul a fogyás, csak amit fogyás alatt vesztesz izmot azt edzéssel tudod mérsékelni.
    Fekvőtámasz, gugolás, bringa, futás.
    Én személy szerint minden nap edzem ( Muay Thai, Kettlebell). Van hogy egy nap 2x is. Szóval kell bizony az a fránya izzasztós szenvedős mozgás. Anélkül nem lesznek kockák.

    VálaszTörlés
  22. Még annyi hogy a Paleo lényege hogy hús hús hús. Ősember nem evett semmilyen búza terméket , semmilyen gabonafélét. Magvakat evett, halat. Vadászó, halászó, gyüjtőgető életmód ja és napi 10-20 kmet mozgott a zsákmányért. Szóval aki egésznap egy irodában ül és a max mozgás az hogy kattingat, meg megnyomja a lift gombot az iktasson be legalább egy napi 20-30 perc mozgást. Megfogja hálálni neki a szervezete.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ebben nincs igazad, előbb olvasd el a könyvet. Sokan támadják a paleot mert el sem olvasták és nincsenek tisztában az egésszel. Nem az ősemberre épül!

      Törlés
    2. bocsánat, nem támadólag akartam irni, és nem is ellene szóltál :D de nem csak hús-hús-hús a lényeg.
      A mozgás biztos hogy hasznos, sőt alapból kéne :)

      Törlés
  23. sziasztok! sajnos én is ahhoz a csoporthoz tartozom, aki nem fogy. sőt! néha mintha fölfelé lépne a súlyom. annak ellenére, hogy betartom a paleo néha kicsit túlzásnak tartott szabályait, immár 2 hónapja.
    ráadásként a körmömön megjelentek fehér foltok, ami vitaminhiányra utal. pedig azt is szedek. szóval teljes tanácstalanság és kétségbeesés kezd rajtam eluralkodni.egyelőre nem adom föl, de fogalmam sincs mit tegyek?!
    Kati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vitaminhiány? Gyümölcs? Vitamin tablettában? azt pl. kifejezetten ajánlja Szendi úr.

      Törlés
    2. szia! eszem gyümölcsöt, bár egyelőre elég szegényes a kínálat. az almát, a narancsot és a banánt kezdem kicsit unni már. de végre itt az eper! szedek vitaminkészítményt is. szóval nem tudom......

      Törlés
    3. Fehér folt a körmökön cink hiány!(Nekem orvos mondta)

      Törlés
  24. Sziasztok! Sajna én is a "nemfogyók" táborába tartozom, bár én még csak két hete kezdtem. Én mondjuk még naponta 2-3-szor szoptatom a kisfiamat, nem tudom, hogy lehet-e ez az oka. Félek, hogy valamit rosszul csinálok...

    VálaszTörlés
  25. "Lélekben NEM túlsúlyos" - mit gondoltok, ha valaki nem ilyen, hajlandó lesz a szervezete a karcsúsodásra? Azt gondolom, hogy a paleo étrend a lelkileg kiegyensúlyozottabb, akaraterővel és motivációval rendelkezőknek minden esetben segít. De ha valakinek idegen az a tükörkép, ami 10-20-30, stb. mínuszkilókkal visszanéz rá, akkor máshol is kell keresni a megoldást.
    Amikor felszedtem magamra egy vaskosabb "bundát", ösztönösen védekeztem az akkori környezetem, munkahelyi konfliktusaim, nemszeretem feladataim ellen. És csak "nyeltem" a mérget, stresszt, frusztrációt magamba.
    Párkapcsolati téren, 800 cikk megírásával a hátam mögött azt is tudom, hogy hasonló "bundát" növeszt az a fél, aki szexuálisan és/vagy érzelmileg frusztrációt él át a magánéletében...
    Az étel és annak a szervezetre való hatása nagy kincs, a paleo tényleg egy csoda. De a lelkeddel is foglalkoznod kell, ÉS NEKED KONKRÉTAN, nem lehet mástól várni a megmentését. Erre is gondoljatok, ha valóban fogyni szeretnétek, mert csak így fog működni!

    VálaszTörlés
  26. A sport lelkiekben és formálódásban is jó szolgálatot tesz, én heti 3-szor rendszeresen sportolok. De ettől nálam kilókban sosem volt számottevő fogyás. Személyi edzők is egyetértenek abban, hogy 80% étkezés, 20% sport az, ami hat a testalkatra, nálam is így van ez. Ráadásul itt a TARTÓS életmódváltás a cél, aki eddig nem volt egy nagy sportbajnok, kampányszerűen azzá válhat, de utána lehet, hogy kudarcélménye lesz, mert élete végéig nem tudja tartani a rendszeres edzést. Én ezt azért nem hirdetem bőszen felétek, mert sokakat csak elidegenít, és talán a paleót sem próbálná ki, mert ez így együtt hatalmas erőfeszítéseket, időt, energiát, pénzt kívánhat. De aki sportrajongó és élharcosa ennek, azzal abszolút egyetértek, és csak bátorítani tudom én is!!!

    VálaszTörlés
  27. Nagyon szeretem a blogodat, csak így tovább! :)

    Majdnem egy éve kezdtem el paleózni (nem a fogyás vezérelt!), de sikerült 5 kg-tól megszabadulnom. Előtte valahogy nem vettem róla tudomást (vagy nem akartam), hogy bizony ott volt/van az a +5 (de igazából inkább 7) kg. Amikor stresszesebb időszakban vagyok, sajnos az evésbe menekülök, és hiába a paleo, ingadozik rajtam 2-3 kg. Most egy elég sötét időszakom után vagyok, és már csak akkor kaptam észbe, amikor észrevettem, hogy nagyon kényelmetlen a nadrágjaimat viselni... Visszajött az 5 kg, és most nagyon zavar.

    Nem lenne kedved egy bejegyzésben leírni, hogy MIT és MENNYIT eszel egy nap? Jó lenne egy egész heti étrendedet látni, de legalább egy napi nagyon jó lenne! :)

    + kérdés: Szerinted avokádót szabad fogyasztani, ha éppen fogyni szeretne az ember?

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok! Szintén nemfogyókhoz tartozom 1,5 év paleózás után. PCOS miatt kezdtem el, próbáltam a gyógyszerek helyett életmódváltással javítani a helyzeten, sajnos nem sikerült. Kb. 2kg-tól szabadultam meg amikor kezdtem, de amint engedékenyebb vagyok magammal pl. eszem paleo kenyeret esetleg sütit, vagy éppen magféléket rögtön visszajön az az 1-2 kg. Akkor sikerül tartani, ha a ketogén diéta paleo változatát tartom, de ez hosszú távon nem megoldás. Mozgáshiányról nem lehet szó, mert heti 5-6 napot edzek spinning, cross-training stb. Azt gondoltam csak nekem nem megy ennyire, de látom mások nak sem sikerül fogyni. 4-5 kg-tól kellene megszabadulnom, hogy elérjem az ideális testsúlyt. Tudtok valamilyen ötletet adni a fogyáshoz?

    VálaszTörlés
  29. Rengeteg kérdéssel elárasztottatok fogyás, paleo startolás témában!!! Alig bírom elolvasni is, pedig nagyon szeretnék mindenkinek és gyorsan segíteni! Épp ezért az jutott eszembe, hogy CSINÁLJUNK EGY KÖZÖS PALEO BULIT, ahol annyit kérdezgethettek, amennyi csak jól esik! Mondjuk egy igazi HEDONISTA BOGRÁCSOZÁSSAL egybekötve!!! Első tippem Budapest, körbenézek, hol lenne ehhez egy jó szabadtéri helyszín. MIT SZÓLTOK HOZZÁ? MIKOR ÉRNÉTEK RÁ? Több időpontot is bejelölhettek. Gyertek fel a Facebook oldalamra, és ott tudtok szavazni: https://www.facebook.com/Paleo.Hedonistaknak.001

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok!
    Sajnos én is a nemfogyók táborába tartozom :( Két hónap paleo -1 kg! IR-em és PCO-m is van, nagyon szeretnék kb 10 kg-tól megszabadulni én is ! Elkeserítő! Most megpróbálom a két hetes karcsúsító programot.. hátha :) Vki a nem fogyók közül megcsinálta már a két hetes karcsúsító étrendet? Eredmény?

    Eddig azt hittem nekem nem megy csak a dolog.... De látom elég sokan vannak hasonló cipőben :)

    Köszi előre is!

    Heni!

    VálaszTörlés
  31. Szia Heni és a május 6-i "Névtelen" olvasóm! A lélekkel és a párkapcsolati, szexuális problémákkal is összefügg a "bunda", amit növesztünk önmagunk és a környezetünk közé. Csak szimplán táplálkozással ezek nem oldódnak meg. Lehet, hogy Nálatok ilyen téren minden ideális és tökéletes, de ha mégsem, akkor elsősorban ezekre kellene megoldást találni. A min. heti 3 alkalommal történő sport is segít a méregtelenítésben, anyagcsere felpörgetésben. Remélem, tudtam segíteni. Én abban hiszek és a körülöttem lévő példák is ezt mutatják, hogy reménytelen fogyás nincs, csak meg kell oldani minden probléma gyökerét.
    Minden jót!!!

    VálaszTörlés
  32. Szia!

    Köszi a választ :) Sport terén nincsen hiba, heti 4szer sportolok :)

    Heni

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok!
    Én ma 30. napja paleozok és 6 kg-ot fogytam már vele, energiám annyi van, amennyit el sem képzeltem volna sohasem! Imádom! G.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Georgina, gratulálok, szuper érzés, igaz? Eufória volt nálam is a köbön!!! Sok sikert a megtartásához is!

      Törlés
  34. Azt hiszem én is belevágok a paleózásba. Remek recepteket gyűjtöttél össze az induláshoz. Majd mesélek, meddig jutok vele :)

    VálaszTörlés
  35. Sziasztok!
    Én sem fogyok...3 hónapja szigorúan paleozom, összesen 4 kg ment le. Ezt nem nevezem akkora eredménynek tekintettel a "bundám" méretére. Az IR miatt jutottam el a paleohoz. Amikor elkezdtem, a pajzsmirigyem alulműködött (2 feletti értékkel pajzsmirigy-megnagyobbodás!). A héten újra néztek TSH-t, hogy gyógyszert írjanak fel (családunk összes női tagja szed 2 generációra visszamenőleg, csak én nem) és ledöbbentem, ugyanis 1,5 alá esett, ami anyagcsere-javulást jelent...mégsem fogyok!!!!
    Mindamellett eddigi életem legélvezetesebb diétája! :)
    Gyönyörű a bőröm, megszabadultam temérdek nyavalyától.
    Anyukámat is "megfertőztem". Ő a vérnyomás-csökkentő gyógyszerét felejthette el 1 hónap paleozás után, de ő sem fogyott eddig...

    Írták korábban, hogy a pajzsmirigynek idő kell, hogy átálljon a paleora. Ez lehet az oka? Ezután fog beindulni a fogyás? Kicsit türelmetlen vagyok, mert azt hittem, hogy a pajzsmirigyem gátolja a fogyásom, de a TSH-eredményem ezt megcáfolta! M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia M.! A gyümölcsöket nem viszed túlzásba? Iszol napi 3 liter vizet?

      Törlés
    2. Szia! Köszönöm, hogy foglalkozol velem!
      Nem eszem gyümölcsöt, mert azt olvastam, hogy a fogyást gátolja. Vizet kb. napi 2 litert iszom.
      Azóta voltam az orvosnál és ő is azt mondta, hogy a TSH-m teljesen jó lett! A pajzsmirigy-megnagyobbodás miatt felírt Euthirox 75mg-ból napi fél tbl. és szedek D-vitamint 3000NE, Omega3 kapszulát 2400mg...
      Az énképem valóban kövér... :(
      M.

      Törlés
    3. Fogyok...VÉGRE!!!! :))

      Törlés
    4. Tiszta szívemből örülök!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

      Törlés
    5. Szia! Sajnos korai volt az örömöm a fogyás tekintetében! :(
      Eltelt újabb 2 hónap, összesen 5 hónap és egy dekával sem vagyok kevesebb! Közben szedtem egy ideig a zöld kávé kapszulát is...dupla mennyiségben, mint az előírt, de semmi változás! Lassan eljutok arra a szintre, hogy elvesztem a hitem a diéta értelmét illetően! A gyerekemnél működik, nálam nem! A környezetemben élőkkel szemben így nem tudok hiteles lenni! Hülyének néznek! Ráadásul rengeteg időmbe és nem kevés pénzembe kerül cserébe a semmi eredményért!
      El vagyok kenődve....
      M.

      Törlés
    6. Sajnálom, hogy ilyenen mész keresztül :-( A fogyáson kívül más téren tapasztaltál változást?

      Törlés
    7. A paleo táplálkozás egészségre gyakorolt pozitív hatása nálam sem maradt el, szinte azonnal jelentkeztek, azonban már nem okoznak örömöt, mert a boldogságom egyetlen akadályát a túlsúlyomban látom és ebben SEMMI változás! M.

      Törlés
    8. Szia!
      Újabb 1 hónap telt el. Gyalog járok munkába, ami 2x30perc sietős gyaloglást jelen naponta. Sajnos tornázni nem tudok mikor, mert a gyerekem nem tudom kire bízni és így is nagyon későn érünk haza. Szinte alig vagyok vele. Már nem eszem semmilyen gyümölcsöt, se paradicsomot, se paprikát, se padlizsánt, mert sok helyen olvastam róla tiltást. Reggelire húst eszem pl. cukkinivel, vagy tükörtojást, az ebédet pedig kihagyom....A vacsora szintén hús. Csirkemellet szoktam sütni. Ez már a "röhej-kategória", persze én nem tudok rajta nevetni! Így sem fogytam egy grammot sem! Jó lenne, ha valaki rájönne, mit csinálok rosszul! Ha egyáltalán rosszul csinálom.....Ennyi kalória-bevitel egy gyereknek is kevés, nemhogy egy nagy darab nőnek!!!

      Törlés
    9. Szia M.! Nagyon sajnálom :-( De ne adjuk fel!!! Szívesen segítek kibogozni, mi lehet a háttérben. Ha benne vagy, találkozzunk vagy beszéljünk telefonon valamikor. Fent vagy a Facebook-on? Írj kérlek a csoportomon keresztül nekem egy privát levelet, és megbeszéljük a többit! https://www.facebook.com/Paleo.Hedonistaknak.001

      Törlés
    10. Tilos kihagyni étkezést! A szervezeted már éhezik, ha csak kétszer eszel egy nap, húst zöldséggel, szerintem még az 1000 kcal-t se éred el. Így a szervezet azonnal riadót fúj, és rááll a raktározásra. Az anyagcsere sem lesz sokkal jobb, sőt, hisz vissza kell tartania nehogy "elfogyjál". A test nagyon hamar képes alkalmazkodni nagyon kevés kalóriához is, és rááll arra, hogy abból a piciből kell fönntartania magát. Így aztán eszébe sincs kiengedni bármit is, hisz az életveszély lenne, legalábbis a test így érzékeli ezt. Olvasd el a Gabriel módszer c. könyvet. Az ürge szintén paleós, pár ezt nem írja ott, de minden kérdésre benne van a válasz. Ő írt pl. egy olyan nőről is, aki szülés után annyira fogyni akart, hogy napi 2 órát tornázott keményen. De egy ponton megállt a fogyás, és nem mozdult. Kétségbeesett, abbahagyta picit az önsanyargató mennyiségű edzést, és egyből elkezdett fogyni. Neked lehet, hogy pont gyümölcsöt kéne enned, 2-3 szemet mondjuk egy nap, meg egy kis ebédet is, és az felgyorsítaná az anyagcseréd. Nézd meg mondjuk a majmokat, mennyi gyümit esznek, és egész nap mozognak és nem dagadtak. Szóval ez a "gyümölcs hízlal" dolog nagy baromság. Nyilván hízlal, ha 30 banánt eszel egy nap. Minden hízlal, amit az ember túlzásba visz. Még a fogyókúra is, sőt!

      Törlés
  36. Olvasgatom, ki hogyan fogy a paleo táplálkozással. Ha a pajzsmirigye túlterhelt, ex csernobil miatt, vagy egyéb stressz okokból, akkor fél év is eltelik, mire a test bele nyugszik az üdítő változásokba. Visszaesés, értsd: csak ez az egy pogi, süti, kenyérke lisztből nem árthat meg a munkahelyi partin, vagy mert nincsen időm főzni okosan. Sajna saját tapasztalatból tudom visszavet, nagyon. Szintén saját tapasztalat, érdemes megfigyelni, mit nem kér a test, bár a paleo engedi. Egyéni érzékenység. Nem allergia, de hatással van. Érdemes szakembert felkérni az önkép optimalizálására. (pszichiáter, pszichológus, kineziológus, stb.) A stressz, félelem, és egyéb negatív érzelmek támogatják a védelmi háj fenntartását. Ideje kezelni ezeket. Nekem a paleo, és a gaps diéta kombója válik be. Plusz heti 5-7-szer 30 perc az ugráló asztalon. Némi 10-20 perc fegyenceddzéssel'. Ja és azért mert finom a paleo, nem 24 órában kell enni nagy mennyiségeket, amíg elájulunk, tartsuk be a 3-4 órás szünetet, és ne hagyjunk ki étkezést. Az alkohol nem támogatja a fogyást, a cigeretta sem. Váljunk meg tőlük, nagy kalória, és nagy bélboholy gyilkos. Találkozzunk vidám emberekkel, és vegyünk búcsút az energia vámpíroktól. Minden nap találjunk 10 dolgot magunk körül, ami szép, és adjunk hálát érte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mély tapasztalatok sütnek át az üzenetedből, remélem, minden szép és jó körülötted is! "Védelmi háj": annyira jól fogalmaztad meg... Tényleg ilyen funkciót tölt be. Minden jót Neked, és gyere még sokszor :-)

      Törlés
  37. Ui.:Köszönöm, hogy vagy, hogy írsz és paleo hedonista lehettem, hedonistából!

    VálaszTörlés
  38. Ha még nem láttátok, itt egy szuperdinnyézős mintaétrendem! Csak ajánlani tudom a hedonistáknak is!!! http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2013/07/paleo-dinnye-napok-meregtelenites.html

    VálaszTörlés
  39. Szia,
    Elkezdtem a mintaetrended szerint etkezni.
    Nem vilagos, hogy az elejen azt irod, hogy ebben a 2 hetben hanyagoljuk a kompromisszumos eteleket, mint pl. a sajtot. Megis van olyan recepted ebben a mintaetrendben, amiben van sajt. Ez igy nekem nem vilagos, kisse ellentmondasosnak tunik.
    Rendet tennel a fejemben?
    Koszi szepen :-)

    Amugy nagyon tetszik a blogod :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A fenti tanacsokat vedd mervadonak, az osszes recept ezelott irodott! Sok sikert mindenhez ;-)

      Törlés
    2. Koszi a valaszt :-)

      Törlés
  40. Sziasztok! Azt mondjátok meg, ha alacsony vérnyomásom felerősödik, és mellette 50-55 pulzusom lett, kb 2 hónapja kezdtem el ezt az étrendet az minek köszönhető. Mit csinálok rosszul, sok egészségi problémám van, de ez a szénhidrát nem evés kikészít. Most elkezdtem sütni a kenyeret, ettől meg hízok, de durván, mert megszoktam a szervezetem, hogy nincs. Valaki segítsen, mit csinálok rosszul! Fogyni szeretnék, de így nem tudok, mert beszédülők az ágyba, rozmaring tea valamit segít.
    Köszi Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Edit! Nehéz így kézzelfogható segítséget adni. Ha több egészségügyi problémád is van (milyen jellegűek?), akkor az orvosi leletek birtokában egy szakértő dietetikus tudná megmondani, mit ehetsz pontosan és mit nem. Lehet, hogy egyáltalán nem lenne szabad fogyasztanod magliszteket, magvakat, ha pl. nincs rendben a veseműködésed, vagy olyan jellegű emésztőszervi problémáid vannak, amelyek mellett nehézséget okoz ezek feldolgozása. Ez csak egy példa és találgatás... Ha tudok még segíteni, írj nekem! Tudok javasolni egy nagyon jó dietetikust is, akinél én is jártam és teljesen tisztában van a paleo elvekkel, de nem elvakult módon.
      Sok sikert!
      Reni

      Törlés
  41. Szia Reni!
    Néhány étel eltűnt a mintaétrendből. :( Pl. sült "krumpli és padlizsánchips csípős paprikaszósszal, sajtos- rakott zöldségek, csiperkekrém leves, baconbe tekert aszalt gyümölcsfalatkák.
    Ezek már nem is lesznek elérhetőek a későbbiekben? Mi az oka, hogy levetted őket?
    Egyébként nagyon szeretem az oldaladat, sok mindent főztem már, a családom is szereti. :)
    Köszönöm.
    Dóri

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok!
    Én ma próbáltam ki,és nekem az a fura,hogy ez a recept valójában sült mák,amit a tojás+víz tart össze?
    Azért kérdezem mert nem ilyen végeredményre számítottam :) 2x is ellenőriztem a mennyiséget szóval ott nem lehet a hiba :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Őrölt mákot használtál hozzá? Mert az lisztszerű állagot kölcsönöz a pitének.
      Üdv:
      Reni

      Törlés
  43. Sziasztok!

    Nagy hírem van, hamarosan megjelenik az első hedonita paleós könyvem a Jaffa kiadó gondozásában!!!

    Olvassátok el, mi mindent találtok benne: http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2013/09/jon-jon-jon-az-elso-hedonista-paleos.html

    Dóri, a kérdésedre válaszolva emiatt le kellett vennem kb. 10 receptet, amit mindenképpen meg akartam jelentetni a könyvben is. Így korrekt azokkal szemben, akik megvásárolják. Emellett frissítettem a fenti mintaétrendet, és jó néhány olyan ételt tettem bele, amit még korábban nem láttatok ebben a listában.

    Ha bármilyen kérdés, kérés felmerülne a részetekről, írjatok nekem ide vagy a FB csoportomon belül privát üzenetet! És sok sikert a további paleózáshoz!!!

    Üdv:
    Reni

    VálaszTörlés
  44. Kedves Reni! Éppen most sütöm a fincsi mákos-banános isteni sütidet ( a tésztáját már megkóstoltam, nagyon finom). Annyi lenne a kérdésem, nem biztos, hogy meg tudod válaszolni, de meglátjuk. 160cm vagyok 45 kiló, nem fogyás vagy valamilyen betegség miatt kezdtem bele ebbe az életmódba, csak azért mert nagyon megtetszett és eddig én is hasonlóképpen éltem, már régóta nem eszem lisztes, cukros ételeket, de a tejről csak egy héttel ezelőtt mondtam le végleg. Viszont nem szeretnék hízni, de nem tudom, hogy a tej helyettesítése miatt kicsivel több olajos magocska és gyümölcs mennyire fogja a testsúlyomat növelni. Kicsit félek attól, hogy hízni fogok. Köszönöm előre is a válaszod és mindenkinek örömmel teli Paleózást kívánok.
    Üdv:
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! Saját kérdésemet válaszolom meg azzal, hogy nem hogy nem híztam az elmúlt napokban, hanem még egy ici-picit fogytam is, pedig aztán nem éheztettem magam egyáltalán :) Szóval nem fogom magam visszafogni mert a végén elfogyok. Szuperül érzem magam, megint tudok mélyen aludni, ami sajnos mostanában nem volt gyakori. Észrevettem, hogy már nem kell minden második nap hajat mosnom, mert nincs rá szükség a hajam nem zsírosodik úgy és még 3.napon sem lenne muszáj, csak ugye a megszokás. Boldog vagyok remélem másokat is ilyen boldoggá tesz az új (régi) életmódjuk :)

      Törlés
    2. Szia Kata! Bocsánat, hogy csak most reagálok a korábbi leveledre is, de látom, már jó tapasztalatokat is szereztél! Örülök neki! Ez tényleg egy csodaétrend, és a többségnél működik! Nálad is :-) További sok energikus, boldog és kiegyensúlyozott paleós napot, hetet, évet Neked!!!
      Üdv:
      Reni

      Törlés
  45. Kedves Bloggerina és mások! Én nagyon híztam a paleótól, abba is hagytam. Azok a receptek, amiket leírtatok, nagyon hízlalnak, csupa zsír: a kesudió (vagy mandula, vagy dió), a tojás (sárgája), a kókusztej (10-szerese a tejfölének a zsírtartalma), a szalonnát meg sem próbálom, rosszul lennék tőle.
    Ha valaki zsír- és szénhidrátdús étrenden volt, persze, hogy fogy tőle, de ez kivétel nélkül minden szénhidrátszegény étrendre igaz, én 20 éve zsír- és szénhidrátszegény étrendet fogyasztok és a paleó nagyon hízlal, ráadásul minden bajom is van tőle (állandó hasmenés, stb.).
    Sajnos, sokaknál - mert tájékozódtam a neten és rengetegen ugyanezt írják - ez nemhogy beválna, de ellenkező hatású.
    Annak kell ajánlani, aki korábban hagyományos ételeket fogyasztott, bár ők is tarthatnak más diétát is, az is legalább ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Helga! Sajnálom, hogy neked negatív tapasztalataid vannak a paleo étrenddel, és híztál tőle. A fentieket olvastad, kipróbáltad? Ezekben nem dominálnak az olajos magvak, a maglisztek meg végképp nem, nem véletlenül írtam én is ezeket a felvezető szövegekben. Illetve ajánlom figyelmedbe a zsírral kapcsolatban a kókuszzsírt, ami a legtutibb zsiradék akkor is, ha fogyni szeretnél. Az általad leírtak alapján mindenképpen ajánlanék neked egy alaposabb kivizsgálást, mert lehet, hogy az emésztőrendszered nem szeret minden paleós alapanyagot. Ez előfordulhat pl. veseproblémáknál, bélgyulladásoknál, pl. Crohn-betegség, IBS. Nem akarlak ijesztgetni ezekkel, távol áll tőlem, de sajnos eléggé beleástam magam én is ezekbe a családom miatt. Minden jót Neked, és ha nem a paleo étrend a befutó nálad, kívánom, hogy találd meg azt, ami nemcsak a karcsúságodat, hanem az egészségedet is kellően szolgálja. Minden jót! Írj majd még, ha van kedved ;-)
      Üdv:
      Reni

      Törlés
  46. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  47. Tényleg nagyon finom lett. Én reszeltem bele egy citrom héját és a vízbe tettem egy ,kis citromlevet, mertnekem a mákhoz a citrom nagyon bejön, isteni lett köszi Reni:)

    VálaszTörlés
  48. Kedves Paleosok! A fiam 2.hete csinálja a paleo diétát és 3kg-t fogyott,de rossz a közérzete ,gyenge, fizikailag és szellemileg is. Mi lehet a problémája ? Tudnátok segíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez természetes reakciója a szervezetnek, mert egyrészt meg kell küzdeni a szénhidrát(cukor)függőséggel, hiszen ilyen téren nagy megvonás a paleo étrend, de épp ettől működik csodásan és teszi helyre a szervezet egyensúlyát. Ez az átmeneti állapot csak, egyénileg változó a mértéke, és el fog múlni hamarosan. Az első két hét a legnehezebb, de jó irányba haladtok, ha egészségügyileg egyébként rendben van a fiad szervezete.

      Törlés
  49. Sajnos nálam is az a helyzet, hogy bő féléve már nem eszem semmilyen lisztes, cukros terméket, csak tejterméket és zabpelyhet ettem, ami nem paleo. Most már kicsit több, mint 3 hete paleozom, de semmi változást nem tapasztaltam :( A közérzetem kicsit jobb, de fáradékonyabb is vagyok néha. Sok súlyfelesleg nincs rajtam (169 cm, 60 kg) de a csípőm környéke nem tetszik...Hetente 3szor járok spinningre/hot ironra/ itthon is tornázom. Sok citromos/gyömbéres vizet iszom, zöld teát, mákos pitét, semmi kompromisszumos étel, de semmi változás. De még nem adom fel, az ételek nagyon finomak és változatosabban eszem, mint eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A tejtermékeket még fogyasztod? Milyen mértékben, pl. napi szinten? Mert az visszafogja a fogyást sajnos. Én sem hittem el, de megtapasztaltam. A rendszeres sport nagyon hasznos, a spinning nálam kb. 4 hónap múlva indította el a kívánt formálódást. Most már egy éve csinálom heti 2x, és sosem voltam még ilyen jó formában popsi és comb terén sem :-)
      Ne kedvetlenedj el, változtass a jelenlegieken és figyeld a szervezeted!
      Üdv:
      Reni

      Törlés
    2. Sziasztok!
      Sport terén lenne egy tanácsom "csípő körüli kapaszkodókra". Sajnos a drágább kategória és sokan első körben kudarcként élik meg, mert eleinte nehéz lekövetni, de a tánc (jazz, balett, de még a latin-más fajtát nem próbáltam, nem tudok nyilatkozni) elképesztő alakot formál és mély-izomzatot növel. 2 évig spinningeltem, de az amúgy is vastag combjaimat még jobban megvastagította és bizony bele kellett tanulnom, hogy a fenék-comb részt mozgassam a térdem helyett és a monotonitásról ne is beszéljünk (bár ez alkat függő, nekem mindig is a koreografált, kreatívabb mozgásforma jött be). Jah, és a táncnál éreztem azt, hogy a derekam is megmozgatta. Szóval, csak ajánlani tudom. A lényeg, hogy ne erőből, hanem lendületből csináljuk és ne adjuk fel, az elején senkinek sem megy úgy, mint a tanárnak, de a hatás nem marad el. ;)

      Törlés
  50. Nem, már 3 hete teljesen paleo vagyok. Az ételek változatosak, finomak, nem adom még fel, csak vártam én is a csodát :) De lehet nálam is az a baj, hogy nem olyan nagy a változás az eddigi étkezéseimhez.
    Köszi

    VálaszTörlés
  51. VÉGRE, VÉGRE!!! EGY KLUB, ami csak a miénk, ahol fókuszban a fogyás és a hízás. Sok hasznos, Rád szabott javaslat, újabb mintaétrendek! Gyere! http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2014/01/indul-paleohedonista-klub.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Renáta!
      55 éves ülőfoglalkozást folytató hölgy vagyok, szeretnék fogyni, már majdnem 3 éve paleózom, sokat fogytam, betegségeim többsége a múlté de azért még érzek magamon bőven felesleget, nem tudom mostanában miért nem fogyok még.Légyszíves segíteni, a rejtélyt megoldani, mi a tanácsod?köszi: Irénke

      Törlés
    2. Kedves Renáta!lassan 3 hónapja paleózom ,de sajnos nem indul be a fogyás kb15-20 kg-től kellene megszabadulnom

      Törlés
  52. Kedves Renáta!
    Először is gratulálok a sikereidhez! Remélem, nekem is lesz annyi kitartásom, hogy véghez tudjam vinni az átállást erre az egészséges életmódra és meg tudok majd szabadulni káros "szenvedélyeimtől", úgymint friss fehér kenyér, tésztafélék, bab- és borsóleves, házi sütemények. Két dolgot nem szeretek, ez pedig a mák és a kókusz. Tennél fel olyan édesség recepteket, amelyek mellőzik ezt a két hozzávalót? Előre is nagyon köszönöm! További sok sikert, üdvözlettel: Lilla

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok! A sok kérdésre, dilemmára, kudarcra válasz itt: http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2014/05/hatekony-es-elvezetes-itt-az-uj-konyvem.html Nagyon sokat dolgoztam rajta, remélem, szeretni fogjátok!

    VálaszTörlés
  54. A receptek jók és köszi.De ezt a pasifogó maszlagot kihagyhattad volna.Egy részt a pasikat nem fogod meg kajával,más részt nem is ez a cél ebben az esetben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó! Köszönöm! Maszlagot itt nem találsz. Jókedvű és eredményes paleózást kívánok Neked! Üdv: Reni

      Törlés
  55. Szia,Reni!
    Kezdő paleós vagyok,és nagyon megörültem,mikor a címet megláttam:végre lesz egy mankóm az étrend megtervezéséhez.De étrendet nem találtam.Vannak ajánlások, de hogy a napi menüsorokat hogy állítsam össze,azt nem találtam. Konkrétan:1.nap:reggeli,ebéd,vacsora. " nap:reggeli,ebéd,vacsora és így tovább a két hétre. Ezt hol találhatom? Várom válaszod:Balonyiilus@freemail.hu

    VálaszTörlés
  56. Sziasztok!

    2 éve nem eszem húst, és nem is szeretnék, viszont nagyon kipróbálnám a paleót, esetleg össze lehet egyeztetni valahogy a kettőt?

    VálaszTörlés
  57. Szia Reni!
    Férjemmel kb két hete kezdtük el a paleot. Rajta kb 15 kg, rajtam kb 8 kg felesleg volt induláskor. A férjem fogyott már 5 kg-ot, én meg semmit!!! :(
    Kompromisszumként a salátákba szoktunk tenni trapista sajtot is, ennyi amit megengedünk. Viszont mivel dinnye szezon van, esténként dinnyézünk, nem is keveset; lehet ez a gond? Értem én, hogy nem mindenkinek indul be a fogyás azonnal, de azért 1-2 kg-ot reméltem. A másik probléma, hogy egyfolytában éhesek vagyunk (étkezések után már egy órával) és szinte mindig fáj a hasunk (nekem sokszor van hasmenésem is). Én már a feladás határán vagyok, pedig én eddig is nagyon mértékletes voltam a cukorral meg a liszttel kapcsolatban, a férjem meg sok cukros üdítőt meg édességet evett most mégis én vagyok rosszabbul. Arra gyanakszom, hogy mivel sosem bírtam a zsírosabb kajákat, most, hogy köret nélkül (illetve zöldséggel) eszem, lehet, hogy az epehólyagomnak nem tetszik. Nemhogy több energiám lenne, hanem fáradt vagyok és rossz a közérzetem. Jól jönne pár bíztató tanács, ha van egy kis időd.
    Válaszodat előre is köszönöm, és további sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  58. Szia Reni! Kb. két hete kezdtük el a férjemmel a paleot. Rajta kb 15 kg felesleg volt induláskor, rajtam meg kb 8 kg. Annyi kompromisszumot engedtünk meg magunknak, hogy néha egy kis trapista sajtot is teszünk a salátába. Viszont dinnye szezon van és minden este dinnyézünk, nem is keveset :) Ez baj? A férjem már fogyott is 5 kg-ot, én viszont egy felet sem!!! Nagyon ki vagyok akadva, mert szenvedek rendesen. Értem én, hogy nem mindenkinek megy azonnal, de azért 1-2 kg-ra számítottam. Egyfolytában éhesek vagyunk, de druván, evések után egy órával már kopog a szemünk és fáj a hasunk szinte egész nap. Nekem sokszor megy is a hasam. A férjem eddig nagyon sok cukros üdítőt meg édességet fogyasztott, így neki elég drasztikus a változtatás az étrendjében, én eddig is odafigyeltem és nem ettem mértéktelenül cukros meg lisztes dolgokat. A krumpli naaaagyon hiányzik!!! Ha van valami jó tanácsod számomra, szívesen venném, mert a feladás határán vagyok, mivel én eddig semmi pozitív hatást nem tapasztaltam, sőt!
    Válaszodat előre is köszönöm és további sok sikert kívánok!
    Betti

    VálaszTörlés
  59. Megint én vagyok, bocsánat, hogy kétszer írtam le ugyanazt, de az elsőre azt hittem nem sikerült :-)
    Szóval, még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mozgunk is, hetente többször km-eket kerékpározunk, van hogy 5-öt, van hogy 12-őt, mikor mennyit tudunk a gyerkőcökkel kint lenni.
    Tényleg nem értem miért nem fogyok egy dekát sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Betti! Ne adjátok fel semmiképpen sem! Írj nekem mailt ide, és kibogozzuk, mi lehet a Te esetedben a hátráltató tényező: paleohedonista@gmail.com

      Törlés
  60. Szia Renáta! Írtam neked facebookon, az egyéb mappádban lesz, egy komplett regényt írtam, remélem, tudsz segíteni. Lehet, kicsit zavaros lett, nézd el, 26 órája ébren vagyok, már nem működik az agyam úgy, ahogy kellene. Üdv: Katuska :)

    VálaszTörlés
  61. Sziasztok! Egy rövid böjtprogramba fogtam, ha érdekes, gyertek olvasgatni: http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2014/09/rovid-bojtprogram-start.html
    Legyen szép a napotok!
    Üdv:
    Reni

    VálaszTörlés
  62. Kedves Renáta és a többiek!
    Nem értem miért kell böjtölni, ill. fogyókúrázni egy olyan étrenden belül, amely állítólag alapvetően méregtelenít és fogyaszt (az ideális testsúlyig).

    VálaszTörlés
  63. Sziasztok! Ne feledjétek, hogy a paleo nem, azaz nem fogyaszt. A maglisztek, magvak, gyümölcsök igen sok kalóriát tudnak jelenteni, azaz fontos, hogy paleóban is odafigyeljünk a kalóriákra. A hús sem 0 kalória. Lefekvés előtt már ne együnk meg egy zacskó kesudiót, tökmagot stb. abban a hitben, hogy nem árthat, hisz paleo...

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok!
    Kérdésem a következő lenne: ugye nem csak hölgyeknek ajánlott ez a paleo étrend!? Rajtam (ffi vagyok) kb. 20-25 kg túlsúly van, és szeretnék végre megszabadulni tőle! Szerintem születésem óta próbálkozom a különböző diétákkal, legutóbb a szétválasztóst csináltam. Igaz, nem tartottam be olyan nagyon szigorúan, de fogytam. Meguntam, pláne a gyümölcsnapot! Kedvencem a fehérjenap volt, ugyanis imádom a húst! Szerinted/szerintetek érdemes nekiállnom a paleonak, vagy hagyjam a francba?????Muszáj lenne valami újat kitalálnom! Szóval? Minden válasznak örülök, és megköszönöm!!!!!!!!!!!!!! Zs

    VálaszTörlés
  65. Szia! Segítesz? Próbáltam paleózni, de nem nagyon sikerült betartanom. Volt egy brutál orrvérzésem, magas vérnyomás miatt, amít úgy néz ki pajzsmirigy alulműködés váltott ki. Mit tegyek? Kivagyok nagyon...most vérnyomáscsökkentők, meg pajzsmirigy bogyók....:-(

    VálaszTörlés
  66. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  67. Én is paleo diétázom, annyi, hogy szerintem szedjetek mellé étrend-kiegészítőt. Én olvastam illetve rendeltem a volmix.hu-ról Dr. M Prémiumos PALnEO Diet kapszulát és tényleg jobban érzem, hogy hatásosabb illetve kiegészíti a táplálkozásom. A pattanásaim illetve a fejbőr viszketésem elmulasztása volt a fő cél ami megtörtént hála az Istennek.

    VálaszTörlés
  68. Szeretnem megkérdezni hogy a tojást mivel lehet helyettesíteni? Egyszer elkezdtem a paleot de 3 hónap után borzasztó egyhangúvá vált mert a tojás intoleranciam miatt elég sok receptet nem tudtam elkészíteni . Így a reggeli is mindig problémát jelentett. Egy idő után már nem birtam a kolbászra se és a tonhal ra sem ránézni . Mit tudnátok nekem javasolni? Előre is köszönöm a segítséget .Rita

    VálaszTörlés