2012. november 29., csütörtök

Színek a tányéron: Mit tud a ZÖLD?

Minden színnek saját rezgése van, a tápanyagoknak különböző színkódja, éppen ezért egyik nap jobban vágyhatunk piros, másik nap sárga vagy éppen fehér színű ételekre. A szín is ugyanolyan fontos az egészségünkre és hangulatunkra nézve, mint a tányérunkra kerülő táplálék. 

Nézzük, mit tud a ZÖLD!

A zöld ételek tisztítják a szervezetet, és az életerő zöldjét képviselik. Gyógyító hatást is kifejtenek. Az élénkzöld klorofillt a lehető legnagyszerűbb fiatalítószerként tartják számon. A zöld ételek további előnye, hogy szükségtelenné teszi a fehér cukor utáni vágyat, mert az ételek önmagukban is tartalmaznak természetes édes ízt.




Zöld ételek például: saláták, zöld leveles zöldségek, brokkoli, kiwi, egres, zöld alma, zöld citrom, pisztácia, avokádó, zöld paprika, zöld spárga, uborka, zöld fűszerek.

Magára a zöld színre jellemző, hogy mivel a szívcsakra színe, és a szív központját szimbolizálja, az egyensúly, a harmónia és a stabilitás színe.  Egyensúly-visszaállító képessége révén nyugalmat teremt a szervezetben. A zöld szín hiánya a szív fájdalmához vezethet: irigységhez, féltékenységhez és szívpanaszokhoz. Ez a szín a pénz és az anyagi jólét színe is. A fiatalság és a növekedés szimbóluma.


Lilian Verner-Bond színszakértő szerint a Zöld alapszemélyiség a lúgos rendszerbe tartozik. Vidám, laza személyiség, képtelen lecövekelni magát. Mindig a felhők fölött jár. Leginkább salátát, zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. Amivel javíthatja étrendjét: tök, diófélék, magvak. Foglalkozását tekintve jellemzően nem vonzódik a reggel 9 és a du. 5 közötti kötelezően bejáró munkákhoz, szívesen csap fel erdőfelügyelőnek, természetközeli feladatok vonzzák.
Testalkata vékony, hosszú karokkal. Fizikai megbetegedések terén a tüdő- és szívproblémák, ízületi gyulladás, vesekő, szembetegségek fordulnak elő nála leggyakrabban. Gyógyító színe a hamvas narancssárga.

Most, hogy ezekről írok, megkívántam egy zöldsalátát... hamarosan folytatom a színek jellemzőit a SÁRGÁVAL!

forrás: Lilian Verner-Bonds: Színgyógyászat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése