Nézzük, mit tud a piros!
A vörös szín köt össze minket az élettel és az életerővel. Közvetlenül hat a vérre és a vérkeringésre. Életkedvvel tölt el bennünket, és aktivizál, élénkít. Bátorsággal ruház fel, és felszabadít a nyomás alól. Tűz, lendület, adrenalin, szenvedély, örökös mozgás.
1991 augusztusában a The Times közölt egy cikket néhány Libanonban foglyul ejtett túszról, akik kaptak egy tál piros cseresznyét. Már 3 éve (!) nem láttak színes dolgot, és csak ültek, és egy teljes napig nézték a cseresznyét annak ellenére, hogy megették volna. A cikk szerint képtelenek voltak levenni szemüket a színről. A foglyok szó szerint ki voltak éhezve a vörös szín rezgéseire.
Vörös színű ételek például: alma, vörös húsok, rák, homár, pirospaprika, paradicsom, retek, ribizli, vörös áfonya, meggy, cseresznye, eper, görögdinnye, cékla és egyes fűszerek.
Mire hatnak a piros ételek?
- felmelegítenek
- vitalitással, energiával töltenek fel
- megszüntetik a rosszkedvet, letargiát, fáradtságot
- kitágítják az ereket
- gyorsítják a vér áramlását
Lilian Verner-Bonds színterapeuta és -szakértő szerint még ennél is több van színéhségünkben, az elfogyasztott élelmiszerek alapján 4 féle alapszemélyiséget is meg lehet különböztetni. Ezek közül az egyik természetesen a Vörös alapszemélyiség, a savas rendszerbe tartozik, és a leginkább fogyasztott ételek pedig: vörös húsok, tenger gyümölcsei, tojás, só.
Fő jellemzők: másokkal szemben agresszív, türelmetlen és ingerlékeny. Kifejezetten magabiztos, és félresöpör mindent, ami saját előrehaladását hátráltatja. Szereti a rendet (ez most meglepett...) A világ úttörői (ezt viszont gondoltam :-) Foglalkozását tekintve katonai vagy bármilyen irányítói szervezethez való tartozást, a nehézipart és a kutatói kihívásokat említik. Testalkata szívós, kemény, izmos, zömök és erős.
Gyakori fizikai betegségként a köszvényt, a vakbélgyulladást, a fejfájást, és a máj megbetegedését, a sárgaságot figyelték meg. Étrendjének javítására leveles zöldségeket, spárgát, magvakat és diófélét javasolnak. Gyógyító színként az ametisztlilát ajánlják.
Lehet, hogy elsőre kicsit misztikusnak tűnnek ezek a gondolatok a színszakértő hölgytől, nekem tetszik, és teszek egy próbát velük. Ha már csak jobb kedvem lesz attól, ha valami piros színű ételt látok a tányéromon, már megéri :-)
Folytatom hamarosan egy másik domináns színnel, a ZÖLDDEL.
forrás: Lilian Verner-Bonds: Színgyógyászat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése