2015. május 20., szerda

Egy finom és egészséges krémdeo receptem Neked



Hogy kerül ez a recept a blogomra? Nagyon egyszerűen: az egészséges életmód nem csak az ételekre és az italokra vonatkozik, hanem az életünk és az általunk használt termékek teljes körére. Hát, így történt az én esetemben is, hogy több mint egy éve kiemelt figyelmet fordítok arra is: mit kenek a bőrömre. Mivel már több mint 5 éve tiszta és minőségi étkezést folytatok, így egyszerűen adta magát, hogy ami a bőrömön keresztül felszívódik a szervezetembe, az se tartalmazzon szintetikus mérgeket és egyéb silányságokat...


Megosztom Veled is ezt a kedvenc krémdeo receptemet, ami fantasztikusan finom állagú, könnyű textúrájú kence, és még a legintenzívebb sportolás közben is állja a sarat! Izzadásgátló hatása nincs szerencsére, mivel az is egy természetes méregtelenítési folyamata a szervezetünknek, ez „csak” antibakteriális és illatosító deo. Méhviasz tartalma miatt vízlepergető, de edzés előtt azért érdemes újra felkenni. Én nagyon szeretem, próbáld ki Te is! 



Krémdeo Renitől (45 ml)
10 gramm extra szűz kókuszzsír
10 gramm sheavaj
1,5 gramm méhviasz
4,5 gramm cink-oxid
7 csepp 100%-os illóolaj tetszés szerint, pl. 2 csepp levendula, 2 csepp ilang-ilang, 2 csepp rózsafa, 1 csepp teafa. Figyelem! A citrusfélék olajai fényérzékenyek, ezért nyáron kerüld Te is! 

1.       Az illóolajok és a cink-oxid kivételével a hozzávalókat beletesszük egy hőálló üvegpohárba, és vízfürdőbe helyezve gyakori kevergetés mellett felmelegítjük 71 fokra – vagy hőmérő hiányában addig, amíg a méhviasz is felolvad.
2.       Hozzáadjuk a cink-oxidot, majd az illóolajokat is, és steril, tiszta fedeles edénybe töltjük.

Beszerzési lelőhelyek: webshopok, bioboltok, natúrboltok, paleo boltok

Sok sikert a kencekevergetéshez!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése