Megmutatom, ez az ominózus gyúrós-kaja címet kiérdemelt fogásom: házi májkrémes szendvics. Igen, jól látod, a kenyér egy fél kaliforniai paprika. És így készítettem a májkrémet:
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
4 ek. kókuszzsír
20 dkg csirkemáj
1/2 tk. őrölt majoranna
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 ek. dijoni mustár
A szendvicsalaphoz: 1 nagy kaliforniai paprika
1. lépés
Az alaposan megmosott, lecsöpögtetett csirkemájat a lebenyeknél vágjuk két részre. Sütés előtt érdemes papírtörlővel vagy szalvétával jól átnyomkodni leitatva ezzel a nedvességet.
2. lépés
Egy serpenyőbe forrósítsuk fel a kókuszzsírt, és mérsékelt lángon folyamatos kevergetés közben pirítsuk meg a májat a majorannával együtt. Ez csak 1-2 perc, nem több!
3. lépés
A tűzről lehúzva (!) a serpenyő tartalmához keverjük hozzá a zúzott fokhagymát is. Hagyjuk őket a serpenyő melegétől egy kicsit összepárolódni.
4. lépés
Turmix- vagy aprítógépben dolgozzuk össze a sült májat és a többi hozzávalót. Ha nagyon száraznak tűnik, akkor adjunk még hozzá 2-3 ek. zsiradékot. (A kókuszzsírt olvasszuk fel előtte, vagy olívaolaj is mehet bele).
Érdemes frissen elfogyasztani mindet, úgy a legfinomabb. A kaliforniai paprikát vágjuk félbe, szedjük ki a magházat, és bőségesen töltsük meg a házi májkrémünkkel!
Tipp:
- A 4. lépésnél adhatsz hozzá még 1 tk. frissen aprított snidlinget.
- A máj egyébként romlandóbb étel, mint pl. a csirkemell, ezért hűtőbe téve 1-2 napnál tovább ne tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése