Fűszeres zöldségchipsekhez kiváló! RECEPT ITT! |
Gyorsan kiszámoltam, 5 dl házi ketchup-ot 321 Ft-ból állítok elő. Így készítem otthon, maximum 15 perc alatt. Sokkal ízletesebb, igazi paradicsom ízű és színű!
Hozzávalók:
- 5 dl hőkezeléssel tartósított paradicsompüré - ebben csak paradicsom és só szokott lenni. Pl. Spar saját márkás termékét veszem, egy doboz 169 Ft!
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. kókuszzsír
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. bazsalikom
- kevés frissen őrölt bors
- chili vagy cayenne bors ízlés szerint
- 1 tk. eritrit
- só ízlés szerint
Egy magas falú lábasban hevítsd fel a zsiradékot, és a tűzről lehúzva keverd bele a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét.
2. lépés
Mérsékelt lángon forrald fel a pürét, és add hozzá a fűszereket, eritritet. Fedő alatt főzd össze kb. 10 perc alatt.
3. lépés
A tűzről levéve a lábast egy botmixerrel (vagy turmixgéppel) turmixold össze a szószt. Kóstold meg, és ha kíván még sót, chilit vagy eritritet, akkor adj hozzá.
4. lépés
Töltsd egy edénybe, befőttes üvegbe, és tárold hűtőben, ha nem használod.
Grillcsirke tunkoláshoz is bevált! |
Tippek:
- Mindig tiszta kanállal szedj belőle, hogy ne romoljon meg.
- Friss paradicsomból az igazi, de most sajnos tél van... ilyenkor ne próbálkozz vele, mert éretlen és sok méreganyagot tartalmaz, hiába a piros paradicsom illúziójával kecsegtet a boltokban. Attól a valóságban még zöld, de vannak olyan szerek, amitől bepirosodik...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése