2013. november 26., kedd

3 tipikus tévhit, amitől nem fogysz a paleo mellett sem

TIPIKUS HIBÁK, TE NE JÁRJ ÍGY! 3 jó tanács paleót most kezdőknek és fogyni vágyóknak.
Egyre több privát levelet kapok mostanában ezekkel a tévhitekkel, összeszedtem egy csokorba a gyakoribbakat.

1. SZERESD MEG AZ EGÉSZSÉGES ZSÍROKAT! Ne félj a zsíros ételektől, és ne ügyelj rá kínosan, hogy zsírszegény paleo étkezést folytass. Nem a bevitt zsírból lesz a zsírpárnád, hanem a cukorból (ld. 2. pont!!!) és a túl sok szénhidrátból (paleóban ezek a töményebb maglisztes kenyerek, sütik, édes, szárazabb zöldségek, stb.). Ráadásul a jó zsíroktól sokkal hamarabb jól fogsz lakni, mint a 2-es pontban részletezett "fitt" gyümölcsös ételektől. Válassz kókuszzsírt, az a legjobb, zsírégető hatása is nagyon jelentős! Bővebben: http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/zsiradékok

2. CSÍNJÁN A GYÜMÖLCSÖKKEL! Ne kerüljön előtérbe a gyümölcsfogyasztásod, mondván az az igazán fitt és egészséges. Igen, ezzel reklámozzák a legtöbb fogyókúrát, trendi csajok almát rágcsálnak, gyümölcssalit kanalaznak, értékes rosttól elválasztott, koncentrált cukortartalmú gyümölcscentrifugás italokat szürcsölgetnek. Látványnak szép, csak köze nincs a valódi és tartós fogyáshoz! Megemeli a vércukorszintedet, és több cukrot viszel be, mint amennyi a hasznodra válik, és éhesebb leszel tőle.

3. MOZOGJ! Kell a mozgás mindenkinek, bármilyen formában, csak rendszeresen csináld és élvezd! Épp eleget ücsörgünk a kocsiban, a munkahelyen, a tévé, a számítógép előtt, a vonaton, a metróban, és a barátainkkal találkozva. A lendületet az egészséges zsiradékokat tartalmazó paleo ételek adják hozzá többek között, nem a szőlőcukor meg hasonló borzalmas társai!!!

Ahogy én csinálom: szuperegészséges és laktató reggelim például a kókuszzsíron megsütött 2 tükörtojás hagyományos füstölésű kolozsvári szalonna szelettel, munka után pedig heti 3-szor spinning-en letekerem az esetleges stresszt, megmozgatom mindenemet és élvezem a sport örömeit! Hajráááá Ti is!!!!


1 megjegyzés:

  1. Kedves Renáta!
    Szuper a blogod, örömmel olvasgatom. 3 éve paleózok, minden nyavalyám meggyógyult!! Mi az a spinning???? Nincs magyar megfelelője?
    További sok sikert!

    Jetti
    Üdv.

    VálaszTörlés