2017. március 24., péntek

Soha többé nem kell fogyókúrázni!

Azt tudtátok, hogy korábban 20 éven át fogyókúráztam? Hogy mindenféle módszert, de TÉNYLEG mindent kipróbáltam?
2009 novemberében ezt a folyamatos "kötelességtudatot", a
visszatérő kudarcérzést a jojó-effektus után, az "utálok vásárolni, mert semmi sem úgy áll, ahogy szeretném" és a "képtelen vagyok lefeküdni korgó gyomorral" érzést ÖRÖKRE magam mögött tudhattam. Óriási boldogság ez! <3
Azóta szabadon, könnyedén, mégis teljes mértékben én irányítom a testalkatom, a vitalitásom és az egészségem alakulását. Gondolom, ezt nagyon sokan fogjátok érteni, hogy milyen értékes dologról van szó. Aki most még nem érzi át, majd később fogja.
De mi történt a paleo előtt, mi volt az utolsó csepp a pohárban, hogy még ez sem működik?
2008 év végén megint belekezdtem egy új életmódba. Sok tejterméket (kefírt, natúr joghurtot, sovány sajtokat, stb.) ettem, mert ugyebár, az egészséges. (Persze, ha ezt halljuk a reklámokban, sajtóhírekben, ajánlásokban, akkor az biztos úgy is van... én is bedőltem neki. Ma már nem teszem.) Ebédre ettem normálisan :-) tehát, amit megkívántam, de édességet szinte sosem. És salátát vacsoráztam minden áldott este! Túl ezen az egy év "egészséges" fogyókúrán és minden második nap (!) egy óra sportoláson... összesen HÚSZ DEKA fogyást könyvelhettem el. Igen, húsz dekát!
(Akkor farmerből 44-es méretet kellett vennem. Ma 38-ast.)

Nagyon elegem lett.
Épp jókor került elém Szendi Gábor cikke az IPM-ben a tejtermékek káros hatásairól. Akkor megértettem, mit csináltam végig rosszul. Megvettem a "brokkolis" könyvét, és szinte egy nap kiolvastam. Elkezdtem alkalmazni az alapszabályokat. És EGYETLEN paleós hónap után sokkal többet fogytam, mint egy egész év alatt! Minimum 5 KILÓT, de akkor még nem volt itthon mérlegem. És ez csak folytatódott, amíg be nem állt az egyensúly ilyen téren is.
Mert ez nem csak egy fogyókúra, hanem az egész szervezet egyensúlyát pakolja a helyére. Óriási mértékben javul a vitaminok, tápanyagok hasznosulása, csillapodnak és megszűnnek a gyulladások, kitisztul a bélrendszer a tejtermékektől, a gluténtől és a sok műanyag ételből bevitt és bennragadt méreganyagtól. Többek között.
Csak hozzáteszem: sosem voltam semmilyen "érzékeny" hivatalosan. Mégis 15-20 kiló túlsúly, inzulinrezisztencia (ennyi tejtermék mellett nem is csoda!) és epehólyag-gyulladás volt a jutalma az addig is egészségtudatos életvitelemnek. És még sportoltam is rendszeresen.
Már nyolc éve elmondhatom, hogy tetőtől talpig egészséges, karcsú és fiatal vagyok - és az is maradok ;-) De nem költök többet az életmódomra, mint korábban. Sőt!
Ezt szerettem volna megosztani Veletek ma.
Azt kívánom, hogy Veletek is megtörténjen minden ilyen kis és nagy csoda, amin én is keresztülmentem. Mert mindenki megérdemli a jót. 
Ha Te is tennél egy próbát a módszeremmel: RÉSZLETEK ITT! 
Ha Te 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése