2017. február 14., kedd

A legfinomabb paleo csokis keksz. Szerintem.

Fotó ©Siményi Gergely
Csoki. Keksszel. Kell ennél több, amit a kedvesed szívesen nassolna veled? Igen: dupla adag belőle.
 

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Nehézségi fok: 2

Hozzávalók 2 személyre:
3 tojás
4 dkg kókuszliszt
4 dkg mandulaliszt
4 dkg eritrit
4 ek. kókuszzsír folyékonyra olvasztva
0,5 tk. őrölt fahéj
1,5 tábla paleo csokoládé*

  • Verd fel a tojásokat, majd gyúrd hozzájuk egyenként az összes többi hozzávalót.
  • A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapírt húzd le, és akár mehet is az egész egyben a sütőbe. Ám ez a keksztészta jól formázható kekszkiszúró formákkal, azokat is használhatod hozzá. Ha egyszerre nem fér bele az összes keksz a tepsibe, akkor süsd meg több részletben, egymás után.
  • Előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 20 perc alatt készül el.
  • Amíg sülnek a kekszek, vízgőz fölött (szigorúan, mert könnyen megéghet a csoki, ha közvetlenül a tűzhelyre teszed, és dobhatod ki, olyan keserű lesz) olvaszd fel a darabokra összetört csokoládét, közben gyakran kevergesd.
  • Az elkészült kekszeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tálcára egymás mellé egy rétegben, ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokit csorgass rájuk, és egy kanállal vagy spatulával egyengesd el rajta.
  • Ezután mehet kb. 20-30 percre a csokis keksz a hűtőbe, és dermedés után fogyaszthatjátok is.


TIPP:
  • Ha nincs olyan csokis keksz készítő formád, mint amit a fotó készítésekor használtam, akkor a hűtés félidejében nyomhatsz a csokira valamilyen mintát, formát is, pl. kekszformák, kekszkiszúrók vagy bármi, amit erre alkalmasnak találsz.
  • Érdemes frissen készíteni, mert a felolvasztott csokoládé felszínén kb. 2-3 nap után kiválik a kakaóvaj, és olyan hatást kelt, mintha avas volna.



*legalább 75%-os minőségi étcsokoládé sztíviával, eritrittel vagy nyírfacukorral édesítve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése