2015. szeptember 26., szombat

A 7 legjobb immunerősítő praktikám

 Ne engedj a vírusok támadásának, hiszen könnyűszerrel ki tudod őket védeni. Vagy ha már megkörnyékeztek, akkor gyógyszerek helyett vesd be a természet csodálatos erejét! Megosztom Veled a saját jól bevált tippjeimet.
A 7 LEGFONTOSABB TEENDŐ:

  1. Elegendő alvás: nálam ez minimum napi 7-8 óra
  2. Koncentrált gyömbértea egész nap: kb. 10 dkg gyömbért 1,5 liter vízzel leforráztam, és legalább 30 percig hagytam ázni, majd 1 egész citrom levét belefacsartam. Elég csípős így a tea, de nagyon hatékony is. Plusz bőséges vízivás mellette, kb. 2 liter naponta.
  3. Napi kétszer 20-20 propolisz-csepp teában feloldva. Ha még nem ismered, szerezd be, megéri. Fertőtlenítő hatású, és magas antioxidáns tartalma miatt antibiotikumként is számon tartják, mindig tartok itthon. Mézárusoknál keresd, én a Lehel téri piacon 290 Ft/fiola áron veszem.
  4. Méregtelenítő gyógyfürdő: 1 kg himalája fürdősót feloldottam egy kád vízben, nyakig belebújtam, és közben egy nagy bögre forró gyömbérteát kortyolgattam el. Ezt a fürdőzést máskor is bevetem. Nem szabad utána leöblíteni a testünket se vízzel, se tusfürdővel, csak egy törülközővel mérsékelten megszárítani. A kristály só serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szervezetet, erősíti az immunrendszert, gyorsítja az anyagcserét és segít megőrizni a bőr egészségét is. Azt írták még róla valahol, hogy ez az egyszeri 30 perces fürdőzés 3 napos méregtelenítő kúrának felel meg. Először kicsit tartottam a sós víztől, de semmi problémát nem okozott. Alaposan megizzasztott, nagyon érezhetően kitisztult a fejem és a torkom, illetve bársonyosabb és feszesebb lett utána a bőröm.
  5. Ezeket a vitaminokat szedem egyébként is, de most a D-vitamin mennyiségét megdupláztam: tehát D3-vitamin napi 10.000 NE mennyiségben, illetve 3.000 mg C-vitamin és 1 tk. Lazacolaj. 
  6. Pipihúsleves: főztem egy nagy adag húslevest most különösen lassú tűzön, legalább 3 órán át, és minden nap ettem belőle egy nagy adagot.
  7. És amikor úgy éreztem, nagyon kaparja valami a torkomat, bedagadna, kiszáradna, stb. akkor készítettem egy gargalizáló oldatot is: 1 dl langyos vízben feloldottam 1 tk. himalája sót. Ennek erős vírusölő hatása van, így ezzel a drágalátos és villámgyorsan szaporodni képes víruskákat azonnal lemostam a színről, és újra visszatért a hangerőm is.
Amit nem tartok hasznosnak ilyenkor...: 
  • ... a méz és bármiféle cukortartalmú étel fogyasztását - ugyanis a cukor fokozza a gyulladást és táptalaj a vírusok további szaporodásának. A propolisz-cseppben pont azok a hatóanyagok találhatók, ami gyógyít ilyenkor. Az aszalt és friss gyümölcsök is magas cukortartalmúak, ezeket is kerültem.
  • ...ha nem akarunk tudomást venni a szervezetünk jelzéseiről, és ugyanannyira akarunk pörögni, dolgozni, rohangálni - és így tovább. Lassítsunk le, figyeljünk befelé, és ha a lelkünk újra harmóniába kerül, akkor a szervezetünk is sokkal könnyebben csatlakozik hozzá.
Ezeket vetettem be, remélem, segítenek a tippjeim a Te immunrendszeredet is megvédeni.
Nagyon jó egészséget kívánok Neked!

3 megjegyzés:

  1. Köszi a tippeket... ;-) de a " lassítsunk le" stb... nem megy mindenkinek, 3 pici gyerekkel biztosan nem...

    VálaszTörlés
  2. Minden hétvégén főzök csontlevest vagy húslevest kb.2-2,5 órán át, egy négy fős család esetében ez 4x2-3 adag, vagyis el is fogy már hétvégén :-) Nyáron viszont megoldhatatlan, hogy melegítsem a lakást ennyi ideig :-(

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a tippeket nekem sokat segített

    VálaszTörlés