2015. augusztus 17., hétfő

Konyhasó, őrölt bors, vegeta, húsleveskocka helyett: természetes ízfokozó tippjeim!

A napokban többször is eljutott hozzám a kérdés: mit használjak egészséges ízfokozóként. A paleóban jártasabbaknak ugyanis már gyanús a vegeta és társaik, a mindenféle előre legyártott fűszermixek, vagy éppen a leveskockák. 

A VÁLASZ SOKKAL EGYSZERŰBB, MINT HINNÉD!

Miért? Mert az ételekhez a fenti egészségtelen adalékanyagok helyett elegendő, ha jó minőségű kristálysót adsz. De a többi fűszerfélével sem kell csínján bánnod, sőt!

AMIT JAVASLOK:
  • Himalája vagy parajdi só

  •  Frissen őrölt bors

Igen, jól olvasod. Ilyen egyszerű. A sót cseréld le egy ízében sokkal teljesebb, gazdagabb és minőségibb sóra. A gyárilag őrölt borsot felejts el örökre, vegyél egy borsőrlőt,  szemes fekete borsot, és frissen tekerd rá az ételre.

Amit az egészséged érdekében felejts el:
  • Mindenféle fűszerkeveréket, amiben nem csak fűszer van, hanem pl. cukor, tartósítószer, Na-glutamát (E621), stb. 
  • A leveskockákat, levesporokat.
  • A cukrot. Például a paradicsomleveshez adj ezentúl eritritet. 

EZT IS OLVASD EL:




VIDÁM ÉS EGÉSZSÉGES FŐZŐCSKÉZÉST, FŰSZEREZÉST NEKED!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése