A Stahl magazinban olvastam egy nagyon jó lábjegyzetet, ami erre a tesztre is igaz. A lényeg: a tesztelni valót nem ajándékba vagy szponzortól kaptuk, hanem saját piackutatás után megvásároltam.
Na, de miért éppen ezeket vizsgáltuk meg?
- Mert hagyományos füstölést kaptak, nem gyorsfüstölést. Miért nem mindegy? Olvasd el!
- Mert túl ezen nem tartalmaznak cukrot, adalékanyagokat, ízfokozót, és tartósítószereket.
- Mert alig vagy egyáltalán nem bújnak meg bennük alattomos mócsingok.
- Mert jól el van találva a fűszerezésük és a zsiradéktartalmuk is.
3. hely - alig lemaradva a másodiktól: PÜSKI kézműves füstölt, enyhén csípős vékony kolbász
Hagyományos füstöléssel és szikkasztási eljárással előállított kézműves termék.
Összetevők: sertéshús, sertésszalonna, őrölt pirospaprika, fokhagyma, köménymag, só.
Forgalmazza: Püski Manufaktúra, Apostag.
Ahol én vettem Budapesten: Lehel téri piac, Robi Hús Bt.
Ára kb.: 3.000 ,- Ft / kg
2. hely: BÉKÉSI szárítással érlelt vékony kolbász
Összetevők: sertéshús, sertésszalonna, csemege paprika, só, fűszerek.
Gyártó: http://bekesikolbasz.hu/
Ahol én vettem Budapesten: Lehel téri piac, Robi Hús Bt.
Ára kb.: 2.800-3.000,- Ft / kg
1. hely: TARNAMENTI bio mangalica parasztkolbász
Összetevők: bio mangalica hús, bio mangalica szalonna, bio fűszerek
Gyártó: Pásztor Hús Kft., Eger
2010-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat is. Megérdemli szerintünk is ;-)
Ahol én vettem, ráadásul -30% kedvezménnyel: www.naturexpress.hu
Ára kb.: 4.820,- Ft / kg
Légy Te is kritikus, és nyugodtan kérj a hentesnél egy-egy karika kolbászt kóstolásképpen. Ha nem ízlik, ne vedd meg! Ha igen, akkor viszont jegyezd meg a nevét és a lelőhelyet, mert ez kincset ér egy vérbeli paleósnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése