1 nagy csirkemell filé nagy kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csípős zöldpaprika
10 dkg házikolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg kolozsvári szalonna
1 ek. kókuszzsír
Fűszerkeverék a húshoz: pirospaprika, majoranna,
őrölt bors, - rozmaring és – mustármag egyenlő arányban
összekeverve
só
4 db fém- vagy bambusznyárs
1. lépés
Egy serpenyőben hirtelen tűzön süssük fehérre a
csirkemell darabokat, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a fűszerkeveréket, és forgassuk át kétszer.
2. lépés
Szeleteljük fel a kolbászt és a szalonnát, és a zöldpaprikát. Egy nyársra tűzzük fel ezeket tetszőleges sorrendben. Ha
nem szereted a csípős ízeket, akkor a zöldpaprikát hagyd ki.
3. lépés
Tegyük egy tepsibe a nyársakat, és lefedés nélkül tegyük
előmelegített sütőbe. Süssük kb. 20 percig, időnként forgassuk át és locsoljuk
meg a pecsenyezsírjával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése