Bevásárlólista 5 vaskos pizzakoronghoz:
6 ek. őrölt, héj nélküli mandula
6 ek. szezámmag
1/2 tk. szódabikarbóna
só ízlés szerint
1/2 dl víz
2 tojás felverve
10 szelet szalámi vagy kolbász
1-2 ek. kókuszzsír
1. lépés
Keverjük össze a hozzávalókat a fenti sorrendben a szalámi és a kókuszzsír kivételével.
2. lépés
3. lépés
Ha megsült, fordítsuk meg egy lapáttal, és süssük meg ugyanígy a többi pizzakorongot is. Ehetjük paradicsom- vagy paprikaszósszal megkenve, parmezánsajttal megszórva, friss zöldségkarikákkal megpakolva. Ahogy jól esik! :-)
Tippek:
- Az őrölt mandulát otthon is készíthetjük egy aprítógép segítségével.
- Ha valamilyen fura okból nem fogynának el gyorsan a pizzakorongok, hűtőben tartsuk a tojás miatt.
- Nem vagyok szalámiellenes, de nem is eszem minden nap. Azonban házi kolbásszal vagy szalonnakockákkal bármikor helyettesíthető, ha Te nem szívesen fogyasztanád.
- Elfogyott a szezámmag, ezért egy kicsit más összetételből készítettem a tésztát: 10 evőkanál mandulalisztet és 2 evőkanál tökmaglisztet kevertem össze a többi hozzávalóval. Nekem így sokkal jobban ízlik! Teszteljétek Ti is!!!
Ha odafigyelsz az egészségedre és az alakodra, tudod, hogy az edzéseid önmagában nem elegendőek:
a nők esetében 80%-ban
az étrend befolyásolja a karcsúságunkat.
Ha jól jönne ehhez:
- egy hatékony, szakszerűen összeállított finom étrend,
- egyszerű, gyorsan elkészíthető receptekkel,
- alapos, pénztárcabarát bevásárlólistával,
- és mindennapos kérdezz-felelek lehetőséggel velem, gyere!
Indul a 21 NAPOS KARCSÚSÍTÓ ÉTREND CSAK NŐKNEK!
Klikk ide, TEDD KOSÁRBA a programot
és add meg a szükséges információkat.
Várlak, nemsokára kezdünk és együtt csináljuk végig mind a 21 napot!
Üdv:
Reni
Szia, ezt ki kell próbálnom :) Jól értem, hogy a két tojást külön felvered, és úgy adod hozzá a többi hozzávalóhoz? Vagy csak ráütöd a tetejére, és úgy kevered össze? Köszi!
VálaszTörlésSzia Juci! Elore felverem a ket tojast, ugy omlosabb lesz a teszta allaga. Jo etvagyat, nagyon finom!
VálaszTörlésudv:
Reni
Szia! Tegnap a vonaton olvasgattam ezt a receptedet, gondoltam hazamegyek ki is próbálom, így történt :)
VálaszTörlésNagyon tetszett és ízlett is, de az állaga meg sem közelítette a leírtakat,. Az a bajom, hogy amikor evőkanál van megadva mérőegységnek akkor nem lehet tudni mekkora az az evőkanál, púpos? csapott, olyan közepes stb...
6nál ez már eléggé változó lehet és a lényeg, hogy nem hogy szétfolyt volna a tésztám hanem úgy kellett szétlapogatnom ebből kifolyólag elég száraz lett és persze egybe sütöttem meg az egészet így eléggé pizzaszerű lett a dolog.
Egy kérdés, amikor azt írod evőkanál akkor azt hogy méred? :)
Köszi
Ági
UI: nagyon tetszik a blogod, már nyomtam egy like-ot is afacbookon :)
Szia Ági!
VálaszTörlésAz evőkanál mércém inkább olyan laposan púpos :-) De ha az első merőkanál tésztát kiméred a tepsibe, és kicsit hagyod szétterülni, megsülni az alját, akkor könnyen meg lehet fordítani, és nem esik szét.
Illetve ha túl szárazra sikeredik, a következő sütése előtt keverj még hozzá egy kis vizet.
A szódabikarbóna a következő: tegyél hozzá annyit, amennyit írtam, mert attól lesz puha, levegős a tészta. A legtöbb recept mindenhez csak egy csipet meg késhegynyi szódabikarbónát ír, de az szinte semmit sem emel ezeken a magliszteken.
Ha pedig nagyon szétesne, szakadozna a tésztád sütés közben, akkor keverj hozzá még egy tojást.
Remélem, a következő alkalommal már tetszeni fog a végeredmény!!! És WELCOME in the club!!!!!!!!!!!! Szépülj, épülj és egyél még sok-sok paleo finomságot ;-)))))
Kedves REnáta,
VálaszTörlésdecember elején akadtam rá a blogodra, azóta szinte csak az itt található receptek alapján főztem. A férjem nem paleo, de minden innen származó repceptre azt mondta, hogy nagyon finom.
Számomra nagyon fontos a paleo, mert érzem, hogy mióta (kb. 7 hónapja) eszerint étkezem, sokkal több az energiám, nőtt a teherbírásom.
Ezer köszönet érte, hogy írod ezt a blogot. Bár én megvettem Elmira szakácskönyveit is, igazság szerint a blogodból legalább annyit merítek, mint az ő "szakkönyveiből".
Szóval még egyszer köszönet.
V.Krisztina
Szia Kriszta! Nagyon örülök, hogy tetszik, és KÖSZÖNÖM, külön jól esik a visszajelzésed!!! Nagyevő vagyok, imádom az ízeket, a jóllakottságot, és ezt az életmódot a legkevésbé sem "vegetáló diétának" tekintem a saját receptjeimnek köszönhetően. Örülök, hogy így éled meg Te és a férjed is!!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMost készítettem el annyi változtatással, hogy 6 ek. őrölt mandula helyett csak 3at tettem bele és még 3 ek. lenmaglisztet.
Feltétnek tejfölt, bacont és lilahagymát tettem rá. A só így sok volt, fele ennyi is elég lett volna, de egyébként nagyon finom lett, párom előtte ráncolta a homlokát, hogy már megint este 10kor valami receptkísérletezéssel büdösítem be a szobát, aztán megkósolta, és pillanatok alatt bekapott egyet:D köszönet a finom receptért!
Nagyon örülök, hogy ízlett, és ugye hogy ripsz-ropsz kész? :-) A tejföl kivételével én is szoktam rá bacon-t tenni, de az tényleg elsózhatja. Minden jót Neked!!!
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésKezdo paleos vagyok, azt olvastam, hogy a felvagottakat inkabb hanyagolni kell, konkretan a virslit emlegettek, hogy mennyi odanemillo osszetevokbol all. Szalamibol barmilyet ehetunk? Mire kell odafigyelni, amikor megvasaroljuk?
Koszi szepen,
Bogi
Szia Bogi! Igen, jól olvastad, a feldolgozott húskészítmények sok adalékanyagot tartalmazhatnak. Ezért javasoltam a recept tippjeiben a házi kolbászt, szalonnát. A szalámi nálam is kompromisszumos választás, nagyon ritkán szoktam enni.
VálaszTörlésMinden jót, és kitartás, nemsokára megtapasztalod a sok-sok előnyét ennek az étrendnek!!!
Reni
Szia, épp most kezdem a paleot, ráadásul úgy,hogy vega voltam 11 évig! :-) változásra van szükségem,érzem. A kérdésem az lenne,hogy hol lehet venni jó minőségű házi kolbászt,sonkát Budapesten? Előre is köszönöm a választ, nagyon jó a blogod, már régóta olvasgatom! Tündi
VálaszTörlésSzia Tündi! Örülök a döntésednek, szüksége van a szervezetednek a változásra, nem véletlen, hogy Te is érzed! Épp ma írtam a füstölt húsfélékről, olvasd el a mai blogbejegyzésemet (ha ráklikkelsz a fejlécre, egyből bejön). Szívesen segítek, írj nyugodtan akár ide, akár a FB-ra privát üzenetet! És hajráááááááááá!!!
VálaszTörlésÜdv:
Reni
Szió!
VálaszTörlésNagyon megörültem ennek a receptnek ezért gyorsan meg is csináltam tegnap. Valamit viszont elronthattam mert ehetetlenül sós lett :-( A "tészta" nagyon szépre sikeredett, kétszer is megnéztem mennyi só kell bele, egy teáskanállal irtad, igaz? Ennek ellenére szó szerint ehetetlen..nem szeretném kidobni, van ötleted hogy "segíthetek" rajta már megsült állapotban? Mivel tudnám semlegesiteni a sós ízt? Válaszodat előre is köszönöm! Ági
Óh, nagyon sajnálom, hogy túl sós volt. Pedig már így is visszább vettem a sóadagot. Lehet, hogy sonkával vagy vmi más húsfélével sütötted egybe, és az volt nagyon sós? Egyszer megcsináltam füstölt fekete erdei sonkával, nekem az volt túl sok... Megmentő tippem nincs, inkább legközelebb csak fele annyi sóval készítsd, kísérletezd ki, mennyire van szükséged.
VálaszTörlésSzia! Párom vega- paleos. Szerinted szalàmi helyett mit használhatnék? Köszönöm előre a válaszod :) Noémi
VálaszTörlésNoémi, hagyjátok ki egyszerűen a húsfélét belőle, és pl. egy szép vékony szelet gombát tegyél a helyére.
TörlésSzia Kedves Renáta!
VálaszTörlésMost kezdtem el a paleo étrend szerinti táplálkozást, nem kimondottan fogyókúrás, inkább egészségügyi okokból (pajzsmirigy problémám van). Az elmúlt egy hétben lázasan kerestem a megfelelő recepteket, ami gyorsan elkészíthető és nem kell nélkülöznöm azokat a dolgokat, amiket eddig is szerettem. Most találtam rá az oldaladra és nagyon sok klassz receptre - imádom a kenyérlángost -. A hét végén néhányat ki fogok próbálni!
uh, ez nagyon-nagyon jó cucc :) :) ...kipróbáltam és csak ajánlani tudom...NYAMM
VálaszTörlésNiki
Sziasztok,
VálaszTörlésMég csak pár napja ismerkedem a paleo-val és bizony nem könnyű az átállás, még így sem, hogy inzulinrezisztencia miatt már 2 hónapja teljesen kiiktattam a cukrot és a finomított liszteket.
Szóval megsütöttem néhány paleo kenyeret, egyik rosszabb lett, mint a másik... és étvágytalanul, már-már undorral gyűrtem le ezeket a tojásfehérjehabtól duzzadó magos borzadványokat.
Nade ez a recept... ez nagggggggyon ott van! Végre valami fogamra való!
És a fokhagymás paleo lángost is megcsináltam tegnap, és iiiiiigeeen!!!!!
Nagyon hálás vagyok érte, egy kis löketet adott, hogy tovább-tovább...
Köszönöm.
Csak így tovább, hajrááá!
VálaszTörlésA szalámiban is sajnos van cukor, ezért Neked inkább valami jó házi kolbásszal vagy hagyományos füstölésű kolozsvári szalonnával ajánlanám!!! Jó étvágyat minden új finomsághoz!
Ez volt az elsö paleos kajám, és valami csodás... Kicsit sokalltam a sót, legközelebb csak módjával, de imádtam :)
VálaszTörlésMost kotyolgatom a friss, üde paleo tejeskávém. :) Imádooom :) Üdv., Zsófi
:-))) Egyébként Te inkább édesszájú vagy? Lehet, hogy azért találtad sósabbnak, már megfigyeltem valami ilyen szabályszerűséget...
TörlésJa, és azt is elmondanám, hogy most sül a mákos-banános pitém :)
VálaszTörlésés "kortyolgatom" helyesbítek :)
sziasztok, én most csináltam, de kicsit keserű lett. 3 ek szezámmag+ 3 ek darált szezámmag került bele.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésHa őrölt mandulát és nem mandulalisztet használok, akkor nem változik a mennyiség? Azt olvastam, hogy általában nem ugyanannyit kell használni az őrölt magokból, mint lisztjeikből, az olaj tartalmuk miatt..
Üdv:
Niki
Bocsánat, még egy kérdés: a szezámmag őrölve, vagy egyeben megy bele? Köszi!
VálaszTörlésNiki
Szia Niki! Én őrölt mandulát használok hozzá, a fenti mennyiség tökéletes szerintem! A szezámmag egyben megy bele (jó kis nyelvtörő felelet) Sok sikert hozzá!!!
VálaszTörlésSzia! A mandulát darálás előtt megtisztítod a barna héjától? Ha nem, nem lesz keserű? Tegnap vettem mandulát úgyhogy semmi nem választ már el az új étrendtől, jöhetnek a finomságok. Köszi előre is a választ.
VálaszTörlésAnna
Anna, pontosítottam a receptben is ezt, őrölt mandulát és héj nélkül szoktam használni, mert az egészségesebb. De ha most nem tudod lekapirgálni róla, még nem jelent problémát, csak rendszeresen ne használd így. Blansírozott mandula a legjobb, otthon is elkészíthető, de én inkább megtisztítva veszem, és aprítógépben finomra őrlöm.
VálaszTörlésJó főzőcskézést!!!
Reni,
VálaszTörléshol veszed nagy kiszerelésben a magokat és az aszalt gyümiket?
köszi,
Kaposi Tündi
Hello Tündi! Zöldségpiacon veszem, kimérve kapható majdnem minden. Más forrásról még nem hallottam, de ha valaki igen, akkor vevő vagyok én is rá!!!
VálaszTörlésMandulám nem volt itthon, paleo mandula túlélőmixszel (ezt így kell írni?) csináltam. Ezt beírom a füzetembe is, nagyon bejött. Köszi! :)
VálaszTörlésSzia Reni!
VálaszTörlésRemek ez a blog . Bevallom nem vagyok egy konyhatündér. Azzal beszéltek rá a paleo
diétára,hogy itt nem kell bűvészkedni. Sok receptedet kipróbáltam, így más is lett a véleményem. A saláta, főtt tojás, párolt hússzelet bűvköréből ragadtál ki, de ez a sok
mandula és társai az anyagi romlás.Őrölt lenmaggal helyettesíthető a mandula liszt
fele vagy a lenmag nem is fogyasztható a diétában?
Válaszodat előre is köszönöm. Szia ! Kati
Szia Kati! Köszönöm a kedves visszajelzést, és örülök, ha tudok segíteni paleózni Neked is. Próbáld ki az őrölt lenmagot, én nem szeretem az ízét, de valóban olcsóbb, mint a mandula. Vagy tehetsz egy kísérletet szezámmagliszttel is a mandula helyett. Egyiket sem próbáltam még, de el tudom képzelni, hogy működhet.
TörlésMinden jót Neked!
Reni
Kedves Reni!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a sok ötletes receptet.Ma pizzakorongot reggeliztünk (eredeti recept szerint, mert rengeteg szezámmag van itthon) - valóban nagyon finom! Kezdő paleózó vagyok, de 1,5 éve IR diétát tartok. Remélem, nem lesz gond az átállással.
Üdvözlettel, Lívia
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Reni,
VálaszTörlésköszönöm az ötletet, én is a kezdők közé tartozom, de nagyon élvezem az új kihívásokat :) A receptedben a mandula helyett 3 ek lenmaglisztet és 3 ek zabpehelylisztet használtam, így is nagyon finom lett és külön tetszik az állaga, tuti, hogy rendszeresen fogom készíteni, mert pillanatok alatt megvan és költséghatékony is :)
Üdv, Szilvi
megcsináltam kolbászkarikákkal. belekevertem a lisztekbe egy kis utifűmaghéjat is. tegnap ez volt a reggeli. nagyon finom volt. köszönöm a receptet. üdv: Gabi
VálaszTörlésSzívesen, Gabi! További jó kísérletezgetést Neked!
TörlésSzia Reni!
VálaszTörlésKét hete kezdtem el a paleót egészségügyi okokból. Nagyon tetszik, élvezem a sütést-főzést az új alapanyagokkal. Remélem, hatásos lesz a másfél éve kezelhetetlen vashiányommal szemben ez az étrend. (Korábban semmi bajom nem volt, az okára nem jött rá egyik orvos sem.)
A pizzakorongot az extra tipped alapján mandulaliszttel és tökmagliszttel csináltam házi kolbászkarikákkal. Isteni lett, máskor is biztosan elkészítem!!
A mákos-banános pitét meg ma délelőtt sütöttem meg, az is nagyon a kedvemre/kedvünkre való. :)
Köszi a recepteket!
Üdv,
Flóra
Vashiányosnak tipp: gluténérzékenységet néztek már? Nekem is sok év vashiányos vérszegénység után jutott eszébe a hematológusnak... és sajnos a glutén miatt indult autoimmun folyamat révén ellaposodott bélbolyhokon keresztül nem szívódik fel a vas, innen a vérszegénység.
TörlésEz nagyon zseniális ötlet már rengetegszer elkészítettem, épp amilyen maglisztem van itthon, abból + sonka + házikolbász. Nagyon jó. Gyors, laktató, néhány napig hűtőben folpackba csomagolva eláll. Köszi az ötletet - Zsuzsa
VálaszTörlésSzia Reni,
VálaszTörlésannyira örülök, hogy a blogodra találtam, mert Te általad kaptam kedvet a paleos dolgok sütésére, főzésére. Sorra készítem el a blogodon található ételeket. Közben elég sűrűn forgatom a könyvedet is.
Szuper ez a pizzakorongos recept, én a tökmaglisztes változattal készítettem, és tettem bele fokhagymát is.
Eddig bajban voltam, mert annyira egyhangú volt a hagyományos étkezésnél a reggelizés. Péksütemény, ilyen-olyan szalámis szendvics, de amióta a Te receptjeidet olvasom, nézem, készítem, azóta meglepődöm, hogy mennyiféle étel kerülhet a reggelzéshez is az asztalra.:))
Köszönet minden receptért, ötletért!
Üdv,
Andi
Szia Andi! Nagy öröm a leveledet olvasni, mert Te is azt írod, hogy a hagyományos reggelikkel szemben mennyi újdonság és finomság kerül az asztalodra! Hatalmas gratula, hogy így éled meg, és hajrááá továbbra is!
TörlésÜdv:
Reni
Szia Reni,
VálaszTörlésmandulalisztet mivel helyettesíthetem, illetve milyen arányban? Tökmag,- lenmag,-szezám,-kókusz lisztem van készleten :)
Köszi előre is, remek a blog!!!
üdv,
Kata
Szia Kata! Én a szezámlisztre szavaznék, helyettesítsd 5 evőkanálnyi mennyiséggel, mert a maglisztek szárazabbak, mint pl. az őrölt mandula, jobban felszívják a tojást.
TörlésÜdv:
Reni
Reni, a könyvedben ugyanennél a receptnél hiányzik a tojás a leírásból.... Vagy én nem látok rendesen? Ugye kell bele a két tojás, mint ahogy itt a blogon olvasható?
VálaszTörlésSzia Nóra! Köszi a kérdést, igen, kell bele. Már jeleztem én is a kiadónak, hogy ott ez kimaradt, a következő utánnyomásnál már beleteszik. Sajnálom, és így készítsd Te is, 2 tojás kell még hozzá.
TörlésÜdv:
Reni
VÉGRE, VÉGRE!!! EGY KLUB, ami csak a miénk, ahol fókuszban a fogyás és a hízás. Sok hasznos, Rád szabott javaslat, újabb mintaétrendek! Gyere! http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2014/01/indul-paleohedonista-klub.html
VálaszTörléspróbáltam..szétesik, morzsálódik..nem sikerült :(
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésCsicseriborsóliszt jó lehet ebbe a receptedbe?
Köszönöm szépen: Zsuzsi
Kedves Reni !
VálaszTörlésSzeretnék a csoport tagja lenni.
Mit kell tennem ?
Üdv.Éva
Kedves Éva!
TörlésVérlak itt szeretettel: https://www.facebook.com/groups/postareniklub
Üdv.
Reni